5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmirlilere kötü haber!

İZMİR'de müşterilerinin cep telefonlarına, belirli tarihler için indirim, sürpriz promosyon mesajları gönderen fuhuş şebekesinin elinden kurtarılan yabancı uyruklu kadınlardan 5'inde frengi ve Hepatit C hastalıkları çıktı.

Bu arada başka bir operasyonda, fuhuş yaptıkları için gözaltına alınan 2 travestide de yine frengi bulunduğu öğrenildi.

Müşterilerine fuhuş için promosyon uygulayan kişilere yönelik İzmir Emniyeti Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis yaklaşık 6 ay boyunca, liderliğini N.A.'nın yaptığı belirtilen şebekeyi takibe aldı. Tüm elemanlarının deşifre edilmesinin ardından şebekeye yönelik olarak üç hafta önce, İstanbul ve İzmir'de, üç otelin de aralarında bulunduğu 22 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların zorla fuhuş yaptırdıkları bildirilen 10'u Moldova, 6'sı Ukrayna, 2'si Rusya, 1'i Azerbaycan uyruklu 19 kadın kurtarıldı. Şebekenin yurtdışından çeşitli vaatlerle kandırarak getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyduktan sonra kendilerine ait ev ile otellerde barındırdıkları, müşterilerine ise, elemanları olan taksi şoförleri aracılığıyla gönderdikleri belirlendi.

PROMOSYONLU FUHUŞ

Şebeke elemanlarının ayrıca, kayıtlarında numaraları bulunan müşterilerinin cep telefonlarına, belli tarihlerde gelenlere çeşitli sürprizlerin olduğu ve fiyatlarda yüzde 25 indirim yapıldığı gibi promosyon mesajları gönderdiği de öğrenildi. Zanlılardan 2'si ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Adliyeye sevkedilen 9 şebeke elemanından ise 6'sı tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BEŞİ HASTALIKLI ÇIKTI

İşlemlerin ardından sınır dışı edilmeleri için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilen 19 kadından alınan kan örneklerine yapılan testler, taşıdıkları hastalıkları ortaya çıkardı. Kadınlardan E.P., A.K., V.S., N.S. ile V.D. de cinsel ilişkiyle bulaşan Hepatit C ve Frengi (Sifilis) virüslerinin bulunduğu saptandı.

Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin başka bir operasyonda gözaltına aldığı travestiler A.Ç. ile H.Ö.'de de yine frengi bulunduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, para karşılığında ilişkiye giren kişilerin bu tür bulaşıcı hastalıklar için test yaptırmalarını tavsiye ettiklerini dile getirdi.

...
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 15:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?