5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZSU EXPO 2010'a katılacak

İZSU İZMUR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NİN STANDIYLA EXPO'DA

İZSU, Shangai World EXPO 2010 kapsamında gerçekleştirilecek olan “Urban Best Practices Area (UBPA)”, “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” adlı sergiye, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından tasarlanan stant ile katılıyor. Türkiye'den kabul edilen tek proje olma özelliğin taşıyan stant, 1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında milyonlarca kişi tarafından gezilecek.

Sergiye, Dış İşleri Bakanlığı'nın önerisi üzerine Büyük Kanal Projesi ile müracaat eden İZSU Genel Müdürlüğü'nün stant proje çalışmasını İzmir Ekonomi Üniversitesi hazırladı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül, dördüncü sınıf öğrencisi Yiğit Emre Gürman, Tülin Gazi ve Sıddık Erdoğan'dan oluşan ekip tarafından tasarlanan stant şu an yapım aşamasında. Büyük Kanal Projesi ile İlgili çalışmaların EXPO konseptine uygun olarak anlatıldığı proje Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKOTAM) çatısı altında yaklaşık iki yılda oluşturuldu. Projede, Büyük Kanal öncesinde ve sonrasında kentin değişimi görsel olarak anlatılırken, sosyal, toplumsal ve çevresel faktörler de vurgulandı.

TÜRKİYE'DEN SERGİYE KATILAN TEK PROJE

Türkiye'den UBPA'ya katılan tek ilin İzmir olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing; “İZSU, bu standı hazırlamamız için üniversitemize başvurdu. Projenin tüm aşamalarında İZSU ve EXPO heyetleriyle sürekli iletişim içindeydik. Projeyi geçtiğimiz Temmuz ayında İZSU'ya teslim ettik. EXPO heyeti tarafından onaylanarak sergiye katılan tek çalışma bizim projemiz oldu. Sıra dışı bir proje hazırladık. Öğrenciler projenin başından sonuna kadar içinde yer aldı. Dünya Bankası'ndan destek alarak yaptığımız bu proje hem Türkiye, hem İzmir, hem de İzmir Ekonomi Üniversitesi için çok büyük bir prestij.6 ay boyunca milyonlara insan İZSU standını gezecek. Stant, Nisan ayı sonunda tamamlanmış olacak” diye konuştu.

STANT 210 METREKARE

İzmir Körfezi üzerinde Büyük Kanal Projesini gösteren standın oldukça gelişmiş olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül ise EXPO'ya başvuran 100 projeden sadece 50'sinin kabul edildiğini, bunlardan birinin de İZSU standı olduğunu hatırlattı. Yrd. Doç. Dr. Ergül; “Başta 375 metre karelik bir stant hazırlamıştık. Daha sonra 210 metre kareye düşürüldü. Projeyi yeni metre karelere göre ayarladık. Şu anda yapım aşaması Shangai'de tamamlanmak üzere. Her gün fotoğraflarla bilgi alıyoruz. Oldukça farklı bir çalışma. Büyük Kanal Projesi'ni görsel olarak katılımcılara anlatacak. Öncesi ve sonrası stantta gezilirken görülecek” dedi.

EXPO tamamlandıktan sonra taşınabilir orijinal parçalar İzmir'e getirilecek. Standın eksikleri tamamlandıktan sonra İzmir'de sergilenecek.

İZSU İZMUR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NİN STANDIYLA EXPO'DA
İZSU İZMUR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NİN STANDIYLA EXPO'DA
İZSU İZMUR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NİN STANDIYLA EXPO'DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:11:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?