5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZTB'den organik köy projesi

İZMİR TİCARET BORSASI’NDAN ORGANİK KÖY

İzmir Ticaret Borsasının “Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında “Bir Örnek Köy: Karacaağaç” isimli projesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulundu. Ajans tarafından desteklenmesine karar verilen proje, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen ile İZKA arasında 9 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan sözleşme ile faaliyete başladı.

Borsa bünyesinde faaliyet gösteren Organik Ürün Yetiştiriciliği Çalışma Grubu toplantısında ilk temelleri atılan proje, İzmir Tarım İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği ortaklığında, Buca Kaymakamlığı ve Buca Belediyesi ile Karacaağaç Köyü Muhtarlığı iştirakçiliğinde hayata geçirilecek.

Organik Ürün Yetiştiriciliği Çalışma Grubu başkanlığını yürüten İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Projemiz ile İzmir’imiz de gıda güvenliğini sağlayacak, sürdürülebilirliliği ve izlenebilirliği olan, çevreyi ve doğal kaynakları koruyan, çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını gözeten, üretici ve tüketici sağlığına değer veren tarımsal üretim yöntemlerinin yaygınlaşmasını ve bu ürünlerin iç piyasadaki tüketiciler tarafından tüketilmesini sağlayarak, pazar mekanizmalarının oluşması için örnek bir köy oluşturmayı hedefledik. Çok ortaklı bir proje olmasının sağlayacağı avantajın da katkısıyla, Karacaağaç Köyü’nde organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile üretimi arttırmayı ve bu üretilen ürünleri tüketiciler ile buluşturmayı istiyoruz. Köyü İzmirlilerin ziyaret etmekten keyif alacağı bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi

Toplam bütçesi 94.267 TL olan proje kapsamında köyde organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile üretim başlatılacak, üreticiler bu yöntemler hakkında bilgilendirilecek, üretilen ürünler paketlenecek, köyde tüm İzmirli tüketicilere açık bir satış yeri oluşturulacak ve üretilen ürünler “Karacaağaç Köyü” etiketiyle ilimizdeki çeşitli pazarlarda ve marketlerde tüketiciler ile buluşturulacak.

Ayrıca projenin çeşitli dönemlerinde tüketicilere yönelik bilinçlendirme seminerleri, zeytinyağlı mutfak ve kahvaltı etkinlikleri yapılacak ve bu faaliyetlere tüm İzmir halkı davet edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:45:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?