5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZTO'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

KILIÇDAROĞLU: “TÜM TÜRKİYE’Yİ İZMİR GİBİ YAPSAK HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ”

İzmir Ticaret Odası (İZTO) heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’daki genel merkez binasında ziyaret etti.

Ziyarete, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi, Sayman Üye Necmi Çalışkan, Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Güldoğan, Vahdet Sarıkaya, Hüseyin Payzin, Meclis Başkan Vekili İlhan Açan ve meclis üyeleri Muzaffer Azrak, Saffet Erdil, Lokman Fazla, Tacettin Bayır, Levent Bardakçı, Hüseyin Düzyol, Ali Yılmaz ve Gaffar Akkel katıldı. CHP Parti Meclisi’nin İzmirli üyelerinden Rıfat Nalbantoğlu da ziyarete katıldı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk defa Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerini belirterek, “Yeni göreviniz hayırlı olsun. Tüm Türkiye’nin sizden büyük beklentisi var. Bu göreve seçilir seçilmez sizi Odamız Meclisi’nde bir konuşma yapmaya davet etmiştik. Daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü olarak Odamız meclisine gelmiştiniz. Şimdi CHP Başkanı olarak bekliyoruz” dedi.

Demirtaş, ziyarete küçük bir heyet ile geldiklerini ama aslında İzmir Ticaret Odası’nın 179 meclis üyesi arasındaki CHP’li sayısının çok daha fazla olduğunu ve bunların pek çoğunun belediye meclislerinde, il ve ilçe yönetimlerinde görev yaptığını belirterek, 2011 seçimlerinde bu meclis üyelerinin bazılarını milletvekili olarak görmek istediklerini söyledi.

SADECE MİLLETVEKİLİ DEĞİL BAKAN İSTİYORUZ

Geçmiş yıllarda da siyasi partilerden hep İzmirli olan isimleri milletvekili adayı yapılmasını isteklerini hatırlatan Demirtaş, “Artık sadece gerçekten İzmirli olan vekil değil, aynı zamanda iktidar olmanız halinde bakan yapacağınız isimleri aday göstermenizi istiyoruz. İzmir’in yatırımcı ve yaptırımcı bakanlara ihtiyacı var, çünkü köklü sorunlarımız ve büyük projelerimizi var” dedi. Türkiye’nin çok önemli ekonomik sorunları olduğunu ve bütün bu sorunların serbest piyasa içinde çözülmesi gerektiğine inandıklarını belirten Demirtaş, “Bizim varoluşumuz da serbest piyasaya bağlı. Bu yüzden serbest piyasa ekonomisini savunuyoruz. Ama vahşi bir piyasa düzenini değil sosyal piyasa düzenini savunuyoruz. Bu konuda sizden farklı düşünmüyoruz” dedi. Her hafta parti genel başkanlarının mecliste grup toplantılarında konuşmalar yaptığını ve bu konuşmaların bütün Türkiye tarafından yakından ve ilgiyle takip edildiğini belirten Demirtaş, buna karşın bu konuşmaların hep siyasi gündemin yoğunluğu içinde kaybolup gittiğini söyledi. Demirtaş, “Bu konuşmalarda hep karşılıklı atışmalar, siyasi tartışmalar oluyor. Biz oysa tüm liderlerden ve sizden daha vizyon açıcı, temel meselelere değinen, bize mesaj veren konuşmalar diliyoruz. Ayda bir kez konuşmanızı tamamen ekonomik meselelere ayırsanız bizler için ve tüm Türkiye için çok daha yararlı olur” diye konuştu. Demirtaş CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na İzmir’in sorunları hakkında bir dosya sundu.

İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan da Kılıçdaroğlu’na yeni görevinde başarılar dilerken, “Türkiye’de hiçbir liderin adı bu kadar çabuk halk tarafından benimsenip ezberlenmemiştir. Bunda daha önce yaptığınız çalışmaların çok büyük payı var” dedi. Kalkan da ayrıca, Kılıçdoroğlu’nu Ticaret Odası Meclisi’nde konuşma yapmaya davet ederek; “Rahmetli İnönü’den, Deniz Baykal’a hepsini meclisimizde ağırladık. Sizi de bekliyoruz” dedi.

Kendilerini tek tek tanıtan İTO Meclis üyeleri de, Kılıçdaroğlu’ndan bir sonraki seçimlerde gerçekten İzmirli olan ve İzmir’in sorunlarını bilen isimleri İzmir’den aday göstermesini istedi.

TÜM TÜRKİYE’Yİ İZMİR GİBİ YAPMAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken, İzmir’in çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bütün Türkiye’yi İzmir gibi yapsak hedeflediğimiz çağdaş normları yakalamış oluruz” dedi.

Demirtaş’ın dile getirdiği düşüncelere katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sizinle gönlümüz beraber, hedeflerimiz beraber. Biz özel sektörü kalkınmanın motoru olarak görüyoruz. Sanayiciyi, tüccarı, esnafı kamu görevlisi olarak görüyoruz. Çünkü eskiden özel sektörün gitmediği yere devlet gidiyordu. Artık özel sektörün gitmediği hiçbir yer kalmadı” dedi.

Tüccarın ve özel sektörün önündeki engelleri kaldırıp ufkunu açmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunu yaparken rekabetin acımasız olmaması gerektiğini özellikle vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bu yüzden biz de sosyal piyasa ekonomisini savunuyoruz. Artık iş dünyası da belirli noktada karlara ulaştıktan sonra zaten sosyal bir görev yürütüyor, istihdam yaratıyor. İş dünyasının önündeki engelleri kaldırırsak çok daha hızlı kalkınırız. Çünkü nüfusumuzun yüzde 53’ü genç, tuttuğunu kopartıyor. Bugün uygulanan ekonomik politikalar bizi geri götürüyor. Devamlı ara malı ithal ediyoruz. Oysa gerçek anlamda üreten bir ülke büyür. İnşallah bunlara el birliğiyle son vereceğiz” dedi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin sonunda İZTO Yönetim Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Necip Kalkan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Osmanlı kasesi içinde incir hediye etti. Efe rakıyı üreten Elda İçecek ve Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ekrem Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun basında yer alan röportajlarında dile getirdiği “Rakı içmeyi babam öğretti” şeklindeki demecine de atıfta bulunarak, üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin yazılı olduğu özel bir şişe Kara Efe hediye etti. İzmir Ticaret Odası Heyeti, Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı da ziyaret etti. İZTO Heyeti ile Sav’ın görüşmesine Genel Sayman Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile İzmir Milletvekilleri Kemal Anadol ve Abdülrezzak Ertan da katıldı.

KILIÇDAROĞLU: “TÜM TÜRKİYE’Yİ İZMİR GİBİ YAPSAK HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ”
KILIÇDAROĞLU: “TÜM TÜRKİYE’Yİ İZMİR GİBİ YAPSAK HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ”
KILIÇDAROĞLU: “TÜM TÜRKİYE’Yİ İZMİR GİBİ YAPSAK HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ”
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 17:34:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 17:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?