5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZTO’nun yardımları yola çıktı

İZTO’NUN PAKİSTAN YARDIMLARI YOLA ÇIKTI

İzmir Ticaret Odası’nın(İZTO), büyük bir sel yaşayan Pakistan’a göndereceği 250bin Türk Lirası tutarındaki gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve insani yardımları Sağlık Bakanlığı ile Kızılay’a teslim edildi. Yardımlar kısa sürede Pakistan’a ulaştırılacak.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz ay büyük bir sel felaketi yaşayan Pakistan’da binlerin hayatını kaybettiğini, onbinlerce insanın evsiz kaldığını ve maddi zararın milyarlarca dolarla ifade edildiğini hatırlatarak; “Kurtuluş Savaşı’ndan başlayarak yaşadığımız her zorlukta, sıkıntıda yanımızda olmuş olan dost ve kardeş ülke Pakistan’ın bu dramına seyirci kalamazdık” dedi. Yönetim Kurulu’nun önerisi ve İZTO Meclisi’nin onayı ile Pakistan’a 250bin TL tutarında ayni yardım yapma kararı aldıklarını hatırlatan Demirtaş, belirlenen yardımların satın almasının tamamlandığını söyledi. Bu tip büyük felaketlerde büyük oranlarda gıda, barınma ağırlıklı yardımların yapıldığını ama aşırı yardımların önemli kısmının heba olduğuna dikkat çeken Demirtaş; “Ne yazık ki ülkemizdeki felaketlerde çürüyen ekmek yığınlarını, bozulan binlerce konserveyi heba olan malzemeleri de gördük. Bu nedenle Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile de temasa geçerek afet sonrası gereken hijyen, sağlık malzemeleri ağırlıklı bir yardım paketi hazırladık. Çünkü afet gidiyor ama hijyenik koşullar sağlanamayınca ne yazık ki can kayıpları devam ediyor” dedi.

490 KOLİ İLAÇ VE SAĞLIK MALZEMESİ

Gerekli tüm malzemelerin İzmirli firmalardan satın alındığını belirten Demirtaş, İZTO üyesi firmaların yardıma destek olabilmek için maliyetine yakın fiyatlardan tedarik edilebilmesine imkan sağladığını söyledi. Demirtaş; “Bu iş için büyük çaba sarf eden hem Satın Alma Komisyonu üyelerimize de hem de satın alma yaptığımız firmalara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Demirtaş; “250 bin lira tutarındaki yardım malzemelerinden sağlıkla ilgili olanları Pakistan’a götürmek üzere Sağlık Bakanlığı’na, barınma ve gıda malzemelerini de Kızılay’a teslim ettik. Pakistan’a 10 ton katı sabun, 1000 koli çocuk bezi, 5 ton bebe bisküvisi, 30 ton makarna, 10 ton çiçek yağı, 3 bin adet battaniye, 1500 ton konserve, 1000 koli kadın bedi ile 490 koli medikal malzeme gönderiyoruz. Medikal malzemeler enjektör, muayene eldiveni, sargı bezi, pansuman malzemeleri ile çeşitli ilaçlardan oluşuyor. Pakistan’ın bu yaraları sarması çok daha uzun zaman alacaktır. O nedenle hala daha ciddi yardıma ihtiyacı var bu yüzden tüm üyelerimizi bir kez daha Pakistan’a yardım eli uzatmaya davet ediyoruz” dedi.

İZTO’NUN PAKİSTAN YARDIMLARI YOLA ÇIKTI
İZTO’NUN PAKİSTAN YARDIMLARI YOLA ÇIKTI
İZTO’NUN PAKİSTAN YARDIMLARI YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 11:43:04
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 11:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?