5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

JEWEX 2010 Takı Fuarı açıldı

JEVEX 2010 AÇILDI

'JEWEX 2010 Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı”nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığı “İnciraltı'nın planlanması” konusunda tüm İzmirliler'e çağrıda bulunarak destek istedi. İnciraltı'nın planlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile aynı görüşte olmalarına rağmen açılan iptal davalarıyla planlama sürecini durdurduklarını ve yasal süreci beklemek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Birbirimize destek verip hem kentimizi hem de ülkemizi zenginleştirebiliriz. El ele verirsek yeni iş sahalarının açılmasına, refah seviyemizin yükselmesine katkıda bulunuruz” diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'nın EXPO 2010 başvurusunda “sağlık merkezi” olarak belirtildiğini ve o bölgede bir planlama yapmadan yeni bir EXPO başvurusu yapmanın doğru olmadığını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

 

EN IŞILTILI FUAR

Pırlantadan elmasa, altından zümrüte kadar pek çok değerli taştan yapılan mücevherlerin görücüye çıktığı “JEWEX 2010 Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı”nın iki yıl içinde elde ettiği büyük başarıdan gurur duyduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir olarak fuarcılıkta sıçrama yapabilmek için Gaziemir'de yeni fuar alanı belirlediklerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yapılan işlerin zaman aldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Ben de özel sektörden geliyorum. Kısa zamanda yapayım ve yeni hedeflere odaklanalım istiyoruz, ama kamuda çeşitli engebeler, sistemden kaynaklı sıkıntılar olabiliyor. Arazinin tamamen temizlenmesi yaklaşık 3 - 5 yıl sürüyor. Bir o kadar da kamulaştırılması için uğraşıyoruz. Artık yeni fuar alanını tamamen kamulaştırdık, şimdi proje çalışmalarını yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, yeni fuar alanının hizmete girmesi ile ihtisas fuarlarının Gaziemir'de, tüketici odaklı fuarlar ile kongrelerin ise yine Kültürpark'ta yapılmasının planlandığını söyledi.

 

HONG KONG'TAN SONRA İZMİR'DE

İzmir Fuar Alanı 2 No'lu Hol'de düzenlenen, 135 firmanın katıldığı JEWEX 2010'un açılışını, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer ve Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer ile sektör temsilcileri birlikte yaptı. Gençiz Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 7 Şubat 2010 Pazar gününe kadar 11:00-21:00 saatleri arasında açık kalacak olan fuarda, HRD Antwerp'in düzenlediği uluslararası mücevher yarışmasında dereceye giren koleksiyon da İzmirliler ile buluşuyor. Belçika'dan özel korumalarıyla gelen koleksiyon, Hong Kong ve Çin'in ardından ilk kez Türkiye'de sergileniyor.

JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
JEVEX 2010 AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:24:04
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 14:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?