5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Judocular Avrupa yolunda

İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, hem bayanlar hem de erkekler Judo Ligi’nde elde ettiği başarılı sonuçlarla ülkemizi yurtdışında temsil etme hakkını kazandı.

Kurulduğu günden buyana tarihi başarılara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı, Antalya Kemer’de yapılan ve 24 takımdan 250 sporcunun mücadele ettiği Büyükler Birinci Ligi’nde yine destan yazdı. Kadrosunda birçok yabancı oyuncu barındıran rakiplerine karşı müthiş bir mücadele sergileyen mavi-beyazlılar, bayanlarda ikinci, erkeklerde ise üçüncü olarak İzmir’i 2010 yılı Eylül ayında Avrupa Kupası’nda temsil etmeye hak kazandı.

Derya Cıbır, Özge Nur Al, Kudret Eğilmez, Yeşim Gök, Esin Taşkaya, Gülnur Bozkurt ve Gülşah Kocatürk’ten oluşan Büyükşehir Belediyesi Bayan Takımı, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Demirspor, Seydişehir Belediyesi, Çorumspor gibi rakiplerininin ardından yarı finalde de Osmangazi Belediyesi’ni yenmeyi başardı. Finalde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a 3-2 kaybeden bayan judocular gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hasan Yılmaz, Ramazan Zengi, Ömer Yaman, Canberk Uzun, Mustafa Uykan, Ümit Ocak, Özgür Yılmaz, Erdem Çakıoğlu ve Tufan Durmuş’tan oluşan Erkek Judo Takımı ise ilk turda Trabzonspor’u eledikten sonra Polis Akademisi, Tekirdağ Belediyesi ve Manisa Mages’i yendi. Şampiyon olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a yenilerek, grup ikincisi olan mavi-beyazlılar, yarı finalde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de takılarak üçüncülüğü elde etti. Antrenör Mesut Kapan, geçen yıla oranla daha iyi bir derece yakaladıklarını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Avrupa Kupaları’na taşıyacak sonuçları elde ettiğimiz için mutluyuz. Alt yapıya verdiğimiz önemin değerini bugün bir kez daha gördük. Amacımız Avrupa’dan da ses getirecek sonuçlar elde etmek” dedi.

İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR
İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR
İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR
İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR
İZMİRLİ JUDOCULAR AVRUPA’YA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 11:20:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?