5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kadın dayanışması

İZMİR’DE KADIN DAYANIŞMASI

Siyasi parti ayrımı olmaksızın bir araya gelen İzmirli kadın meclis üyeleri, hemcinslerinin siyasetteki ve toplumdaki yerini tartıştı, sorunlara çözüm aradı.

İzmir’deki çeşitli siyasi partilere mensup kadın meclis üyeleri, tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıya Büyükşehir, ilçe ve İl Genel Meclisi’ne seçilmiş kadın üyeler katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu’nun açılış konuşmalarından birini yaptığı toplantıda, kadınların siyasetteki ve toplumdaki yerleri tartışıldı. Kadın meclis üyelerine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yeni yıla dair mesajlarını ileten Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Bir dahaki toplantıda Başkanımız da aramızda olmayı, hatta toplantıyı bizzat kendisi organize etmeyi çok arzuladığını iletmemi istedi” dedi. Dr. Kocaoğlu, “Elini taşın altına koyan, özverili, duyarlı hanımlarla birarada olmak bana hem gurur hem de güç veriyor. Yaşadığımız çevre ve koşullar iyi olmadığı sürece, bizler de hiçbir koşulda mutlu olamıyoruz. O yüzden hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda toplantıda, Menemen Meclis Üyesi Serpil Ertuğ, Konak İl Genel Meclis Üyesi Ayla Eğit, Karabağlar Meclis Üyesi Gülsüm Satoğlu, Karşıyaka Meclis Üyesi Günsel Sağlam, Kemalpaşa Meclis Üyesi Semra Arık, Karşıyaka Meclis Üyesi Sevin Brav konuşma yaparak, hem çalışmaları hem de kadınların sorunları ve öneriler konusunda görüşlerini paylaştılar. İlk kez düzenlenen “2009-2014 Kadın Meclis Üyeleri Buluşma Toplantısı”nın belli periyodlarda tekrarlanmasına karar verildi.

İZMİR’DE KADIN DAYANIŞMASI
İZMİR’DE KADIN DAYANIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 09:42:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?