5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kadınlar festivalde buluşuyor

İZMİRLİ KADINLAR FESTİVALDE BULUŞUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işbirliği ile bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Kadınların içinde bulundukları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Kadın Festivali”nde Mehmet Ali Alabora’dan Yavuz Bingöl’e kadar tanınmış isimler İzmirliler ile buluşacak.

6 Mart 2010 Cumartesi günü başlayacak olan etkinlikler, 10 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek. Fuar 4 No’lu Hol’de saat 11:00’de açılacak olan ve kadınların el emeği ürünlerinin sergileneceği çeşitli standların da olacağı Kadın Festivali kapsamında ilk gün, Cumhuriyet Anadolu Meslek Lisesi 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Atatürk’ün izinde Cumhuriyet’i dokuyan kadınlar” isimli bir de defile gerçekleştirilecek.

7 Mart Pazar günü Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki kabrine çelenk sunumunda bulunulacak ve ardından Fuar 4 No’lu Hol’deki etkinliklere devam edilecek. 2. gün etkinlikleri kapsamında saat 14:00’te “Ekonomik ve Toplumsal açıdan kadın emeği” konulu panel düzenlenecek ve saat 15:30’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan “Çağdaş Kadınlar Orkestrası”, Şef Hakan Şensoy yönetiminde sahneye çıkacak.

DOLU DOLU ETKİNLİK TAKVİMİ

8 Mart Pazartesi günü yapılacak olan Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde, saat 11:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan tören ve konuşmaların ardından Vasıf Çınar Meydanı’na yürüyüş yapılacak ve burada Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından hazırlanan “Dünya-Türkiye ve İzmir’deki Emekçi Kadınlar Resimleri Fotoğraf Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi açılışının ardından Fuar Alanı’na yürüyecek olan katılımcılar, burada saat 14:00’de başlayacak olan “Kadın Emeğinin Değerlendirilmesi” konulu panele katılacaklar. Panelin ardından sahne olacak olan “Grubal Enfeksiyon”, şarkılarını kadınlar için söyleyecek. Festival kapsamında ayrıca, aynı gün 12:30 – 14:00 saatleri arasında İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Kazete işbirliği ile sanatçılar Mehmet Ali Alabora, Pınar Öğün Alabora ve yazar Meltem Arıkan’ın katılacağı “Kadın ve Adam Farklıdır, Farklılığının Farkında mıdır?” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Akşam 20:00’de yine İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde, sanatçı Dilek Türker, “Mustafa Kemal ile 1000 gün Latife” oyunu, Lions 118R Yönetim Çevresi işbirliğinde sahnelenecek.

Kadın Festivali’nin 4. günü olan 9 Mart Salı saat 13:00’te Fuar 4 No’lu Hol’deki etkinlik alanında “Kadın Emeğinin Değerlenmesinde Yerel Yönetimler ve Devletin Sorumlulukları” konulu panele yerel yöneticiler konuşmacı olarak katılacaklar. Festival, 10 Mart Çarşamba günü Yavuz Bingöl konseri ile son bulacak. Fuar 4 No’lu Hol’deki konser saat 14:30’da başlayacak.

KADIN DOSTU KENT

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılından bu yana süren” Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde, yaptığı çalışmalarla 2010 yılı başında “Kadın Dostu Kent” seçilmişti. İzmir, Birleşmiş Milletler, İçişleri Bakanlığı ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen projedeki tek “büyükşehir belediyesi” olarak da dikkat çekti.

İZMİRLİ KADINLAR FESTİVALDE BULUŞUYOR
İZMİRLİ KADINLAR FESTİVALDE BULUŞUYOR
İZMİRLİ KADINLAR FESTİVALDE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 09:52:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?