26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kanserli çocuklara büyük destek

Almanya'nın İzmir Konsolosluğu'ndan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü'ndeki kanserli çocuklara destek geldi. 

Alman Konsolosluğu himayesinde İzmir'de yaşayan Alman hanımların düzenledikleri kermeslerden elde edilen 17 bi YTL'lik gelir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü'ne bağışlandı. Yapılan bağış hakkındaki düşüncelerini söyleyen Almanya'nın İzmir Konsolosu Dr. Peter Kolb, "Bayanların böylesine anlamlı bir kermes düzenlemesi hem onlar için hem çocuklar için büyük bir mutluluk. Bu hanımlar satışa sunulan eşyaları kendi elleriyle hazırlamanın ayrıca heyecanını ve sevincini yaşıyorlar" dedi.
 
Bu bağışların geçen yılın gelirleri olduğunu ifade eden Dr. Kolb, 2007 Aralık ayında da düzenlenecek kermese çok sayıda ziyaretçinin gelmesini ve kermese sadece bayanların değil bayların da katılmasını istedi. Sponsorlara da çağrıda bulunan Dr. Kolb, bir sonraki kermeste de elde edilen gelirin yine iyi amaçlar için kullanılacağını dile getirdi. 

Yardımlarla iyi bir sonuç elde ettiklerini belirten Dr. Kolb, "Elde edilen gelirlerin çocuklarımıza yardımı olduysa bundan büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. EÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Bülent Aras, "Bu yardımlarla çocuk hastalar için enjektör alındı, çocuk parkı yenilendi. Gerçekten tam ihtiyacımız olduğu bir devrede bu yardım gerçekleşti. Çok mutluyuz" diye konuştu. EÜ Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu ise bu ve benzeri amaçlarla düzenlenen kermeslerin insan sağlığı açısından da ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 09:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?