5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kapı numaraları barkodlanıyor

İZMİR’DEKİ 1 MİLYON KAPI NUMARASI “BARKODLU” OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki yaklaşık 1 milyon kapı numarasını değiştirecek.

Coğrafi Bilgi Sistemleri çalışmaları kapsamında kentteki adres karmaşasına son vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin bu yeni projesi ile binalarda “akıllı barkod sistemi” uygulanacak.

Kapı numaralarında yer alacak olan barkodlarda binayla ilgili tüm bilgiler yer alacak. Böylece, binanın su abone numarası, belediye tarafından yapılan tüm hizmet ve sosyal yardımlar, vatandaşların Hemşehri İletişim Merkezi’ne yaptığı şikayet, istek ve öneriler gibi bilgilere tek bir okuma ile ulaşılabilecek. Aynı şekilde vatandaşlar da bina kimlik numaraları ile her türlü işlemlerini hızlı ve doğru bir şekilde takip edebilecek.

Sistemin en önemli avantajı ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre olması. Böylece barkod sisteminden sadece Büyükşehir Belediyesi değil, diğer tüm kamu kuruluşları da yararlanabilecek ve yanlış adres tebligatları gibi sorunların da önüne geçilecek. Kurumlar hizmet bilgilerini kapılardaki barkod bilgisi sayesinde doğru adres ile birleştirebilecekler ve kendileriyle ilgili bilgilere de tek bir “okuma”da ulaşabilecekler.

Bazı ilçe ve semtlerde kapı numaralarında ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü yetkilileri; muhtarlık, posta ve emniyetle adres bulma durumlarında zaman zaman karışıklık yaşandığını hatırlattılar. Yetkililer, yapılacak çalışmayla, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki tüm ilçeler, bağlı ilk kademe belediyeleri ve köylerinde barkodlu kapı numarası uygulanacağı, bu sayede başta belediye hizmetleri olmak üzere kamudaki pek çok kurumda kaynak ve zaman tasarufu sağlanacağını vurguladılar. Dış kapı numaralarının barkodlanması çalışmaları, dış kapı levhalarının montajından sonra “etiketleme” şeklinde gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce de, adres karmaşasına son vermek ve entegrasyonu sağlamak amacıyla üzerinde kendi logosu ve sabit tanıtım numarası bulanan 80 bin adet sokak levhasını yenilemişti.

BARKOD SİSTEMİ NE GETİRECEK?

Barkod bilgileri ulusal standartlarda oluşturulacağından, kurumlar arasında tam bir adres birliği sağlanacak.

Kurumlar arasında adres birliğinin sağlanması, kurumların hizmet bilgilerinin de paylaşımı ve bir arada kullanımı açısından önemli bir avantaj oluşturacak

Bina kimlik numaraları ulusal standartlarda oluşturulduğunda, vatandaşlar da adrese dayalı hizmet veren tüm kurumlardaki işlemlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirebilecekler

Saha çalışması yapan (veri toplama, anket vb.) tüm kurumlar veya özel kuruluşlar, barkod bilgileri sayesinde adres karmaşası yaşamayacaklar

Coğrafi Adres Veri Tabanı ve Ulusal Adres Veri Tabanı birebir eşleştirileceğinden, sosyal doku analizleri coğrafi tabanlı yapılabilecek ve böylece etkin bir planlama ve süreç yönetimi gerçekleştirilebilecek.

İZMİR’DEKİ 1 MİLYON KAPI NUMARASI “BARKODLU” OLACAK
İZMİR’DEKİ 1 MİLYON KAPI NUMARASI “BARKODLU” OLACAK
İZMİR’DEKİ 1 MİLYON KAPI NUMARASI “BARKODLU” OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 10:25:02
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 11:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?