5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karabağlar'da veliler endişeli

KARABAĞLAR'DA ÖĞRENCİ VELİLERİ ENDİŞELİ

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan İMKB Ticaret Lisesi'nin yanında bulunan yaklaşık 50 metrelik istinat duvarının üzerinde yaşanan toprak kayması velileri alarma geçirdi.

Yaklaşık 700 kişilik mevcudu bulunan okulda yaşanacak bir heyelan sonucu çocuklarının facia ile burun buruna kalacağını ifade eden veliler, okulun önünde protesto gösterisi yaptı. Veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Serap Ünal yetkililere şöyle seslendi: "Okulumuzun etrafındaki istinat duvarı defalarca dilekçelerle gerekli yerlere müracaat edilmesi ve medyada yer almasına rağmen halen konuyla ilgili bir gelişme kaydedilmedi. Bir şeyler yapmak için duvarın yıkılıp çocuklarımızın can vermesini mi bekliyorsunuz? Bu konuda ilgili kurumlarımızı göreve davet ediyoruz."

Çocuklarının çevre koşullarından da olumsuz etkilendiğini belirten Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Bozacı ise, okula yakın bir otobüs durağı olmadığını, çevrede çok sayıda tinercilerin olduğunu söyledi.

Olay yerinde velilerle konuşan Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı Alper Yılmaz da, okulların istinat duvarlarının kendi görev alanları içinde olmadığını, konunun Milli Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini söyledi. Müdürlük olarak henüz kendilerine bir görev bildirilmediğini ailelere anlatan Yılmaz, yaşanan yağış nedeniyle isteseler bile bugünlerde orada bir tadilatın yapılamayacağını belirtti.

TEHLİKE YOK

Öte yandan milli eğitim yetkilileri, okulun istinat duvarının üzerinde bulunan arazide kaymaya sebep olan molozların belediye ekipleri tarafından temizlendiği ve Yatırım İşleri'nin mimar ve mühendislerinin yaptığı tetkikin raporuna göre arazide bir tehlike unsuruna rastlanmadığını söyledi. Yatırım işleri tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını belirten yetkililer, velilerin güvenlik konusunda da endişelenmemeleri gerektiğini okul timleri sayesinde okul çevresinde herhangi bir sorunun yaşanmadığını

ifade ettiler.

KARABAĞLAR'DA ÖĞRENCİ VELİLERİ ENDİŞELİ
KARABAĞLAR'DA ÖĞRENCİ VELİLERİ ENDİŞELİ
KARABAĞLAR'DA ÖĞRENCİ VELİLERİ ENDİŞELİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:38:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 23:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?