5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karabağlar’ın parklarına renk geliyor

KARABAĞLAR’IN PARKLARINA RENK GELİYOR

İzmir’in en büyük ve yeni ilçesi Karabağlar’da, park ve bahçeler, renkleniyor.

Marangoz ve demir atölyesini kurarak, parkların oyun grupları, bank, çöp kutuları gibi düzeneklerini üretmeye başlayan Karabağlar Belediyesi, parklara belediyenin logosunun kurumsal renk ve formlarını da yansıtmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda, oluşturulan marangoz ve demir atölyesini ziyaret eden Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ustaların yeni tasarımlarını inceledi, Karabağlar Belediyesi’nin logosu ve turuncu rengin yansıtıldığı ahşap masaları beğendi, bazı değişiklikler istedi. Park ve bahçelerde kullanılan düzeneklerin yenilemesini, atölyede gerçekleştirerek yüzde 70 oranında tasarruf sağladıklarını anlatan Başkan Kürüm, şunları söyledi:

“Burada, oyun grupları, bank, çöp kutuları, gölgelikler gibi park ve bahçelerimizin ihtiyaç duyduğu düzenekler üretiliyor, bakım ve onarımları yapılıyor. Park ve bahçeleri sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek için çeşitli düzenlemeler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. İlçemizde 286 parkın ihtiyaçları tek tek gözden geçiriliyor. Parkların konumu ve yerine uygun olarak da 6’şar kişilik bank ve masalar yapılacak, çeşmeler konulacak. Avrupa standartlarında üretilecek bank ve masalar gerektiğinde daha fazla kişinin bir arada oturup sohbet etmesine olanak sağlayacak. Büyük parklar güvenlik personeli tarafından korunacak” diye konuştu.

İlçe sınırları içindeki cami, okul ve resmi kurumların da bank ihtiyacını da ellerinden geldiği oranda karşıladıklarını dile getiren Kürüm, atölyede görevli 4 marangoz, 2 demirci ve 1 boya ustasının görev yaptığını, güzel parkları Karabağlar halkına tekrar kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. İlçede yeşil alanların çok az olduğunu belirten Kürüm; “Bu nedenle mevut yeşil alanlarımızı iyi korumak ve iyi kullanmak zorundayız. Eskiden park yaparken sadece çocuklara yönelik oyun grupları konulurdu. Günümüzde her alandaki çağdaşlaşmayı ve özel hizmeti parklarımıza da uyguluyoruz. Artık parklara koyacağımız oyun gruplarında, çocukların yaş gruplarına göre çeşitlendirme yaparken, yetişkinler için de ihtiyaç duyulan jimnastik ve spor aletleri de yerleştiriliyor. Hedefimizde, parklara tartan yürüyüş yollarını, tenis ve basket sahalarını da oluşturmak var. Parklarımızda engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun alanları da oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KARABAĞLAR’IN PARKLARINA RENK GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 10:43:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 11:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?