5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karadeniz dünyaya açılıyor

KARADENİZ DÜNYAYA AÇILIYOR

Her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Karadeniz Günü, Konak Belediyesi'nin katkısıyla Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikler ile bu yıl da coşkulu bir şekilde gerçekleştirilecek. EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, Karadeniz'e kıyısı olan 7 ülke ile bağlantı kuracaklarını belirterek, etkinliklerin uluslararası boyuta taşınacağını söyledi.

Etkinliklere her yıl destek olduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da Karadeniz'in fahri hemşerisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Tartan "Başka bir yörede doğmama rağmen, ülkenin en cesur yürekli, en milliyetçi, en sevecen insanlarının yaşadığı coğrafyaya büyük ilgim var. Yerine koyabileceğimiz başka bir Karadeniz yok. Karadeniz ve çevresine biraz daha fazla sahip çıkılmalı. EKAF'ın, adeta 'Karadeniz Bakanlığı' gibi çalışmasından memnuniyet duyuyoruz, gerekli katkıyı her zaman vereceğiz" dedi.

'Dünya Karadeniz Günü', 31 Ekim Pazar günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde öğlen saatlerine düzenlenecek konferansa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Karadeniz'in fahri hemşerisi ilan edilen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney ve EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar konuşmacı olarak katılacak. Karadeniz müziği ve yöresel dans tutkunları ise aynı gün 19.00'da Fuar, Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenecek halk oyunları gösterisi ve sanatçı Gökhan Birben konseri ile coşkulu bir gece yaşayacak.

KARADENİZ DÜNYAYA AÇILIYOR
KARADENİZ DÜNYAYA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 14:16:03
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 14:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?