5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karanfillerle uğurlandı

ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI

Vefat eden İzmir eski Belediye Başkanı Cahit Günay, son yolculuğuna İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende karanfillerle uğurlandı.

Geçtiğimiz Cuma günü 81 yaşında gözlerini hayata yuman İzmir eski Belediye Başkanı Cahit Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Cahit Günay'ın eşi Başak Günay, oğlu Cem Günay, aile dostları, belediye bürokratları ve çalışanları ile sevenleri katıldı.

Cahit Günay'ın çalışma yaşamı boyunca İzmir'e bir çok katkı sağladığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Günay'ın Cumhuriyet döneminde yetişmiş belediyeci bir aileden geldiğinin de altını çizdi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Sayın Günay'ın 30 yıl süreyle Genel Müdürlüğü'nü üstlendiği Eshot Genel Müdürlüğü, eskiden bugünkü gibi sadece ulaşımdan sorumlu değildi. İçinde elektrik var, su var, dev bir kuruluş. Otobüs de içerisinde, troleybüs de... Bugün bu üç tane grubu topladığımızda, başlı başına bir yönetim ve Belediye'nin bel kemiği. Böyle bir kuruluşun başında bu görevi uzunca bir süre başarıyla sürdüren, ESHOT'ta başladığı görevini belediye başkanlığı ile noktalayan; merhum başkanımıza Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. İzmir için yaptıkları bütün hizmetlerden dolayı, tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum"

Vali M. Cahit Kıraç ise Cahit Günay'ın İzmir'de önemli işlere imza attığının altını çizerek, “Her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Önemli olan insanın hayattayken işlerini iyi yapması ve öldükten sonra yaptıkları hizmetlerle anılmasıdır” dedi. Cahit Günay'ın belediye başkanlığı döneminde Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulunan Sancar Maruflu ise Cahit Günay ile çalışmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

1929 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra İzmir İktisadi ve İdari Yüksek Okulu'nda yüksek öğrenimini tamamladı. 18 yaşından itibaren İzmir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görev aldı. 1971 yılında ESHOT Genel Müdürü olan Cahit Günay, Reşat Leblebicioğlu, Rauf Onursal, Dr. Selahattin Akçiçek, Av.Enver Dündar Başar, Faruk Tunca, Rebii Başol, Enver Saatçıgil, Osman Kibar ve İhsan Alyanak gibi belediye başkanlarıyla çalıştı. Türkiye genelinde ilk bilgisayar kullanımını 1977 yılında ESHOT'ta gerçekleştirmesiyle ün kazandı. 1980 yılında İzmir Belediye Başkanlığı'na, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı ünvanıyla birlikte atanan Cahit Günay, bu görevini 1983 yılına kadar sürdürdü.

ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
ESKİ BAŞKAN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 12:32:02
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 15:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?