19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karetede Avrupa 4.'sü olduk

Türkiye'nin evsahipliğinde 34.'sü düzenlenen Avrupa Ümitler ve Gençler Karete Şampiyonası'nda Türkiye, kazandığı 3 altın madalya ile 4. oldu. Şampiyonada 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan İtalya şampiyon olurken, şampiyonayı İspanya 2., Almanya ise 3. tamamladı. 

İzmir Halkapınar Spor Salonu'ndaki şampiyonanın son gününde, genç erkekler ve bayanlar milli takımları, kata ve kumite dalında karşılaştı. Ömer Kemaloğlu, Ali İnce, Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Hasan Aydın, Burak Sönmez ve Mehmet Uygur'dan oluşan genç milli takım, sabah seansında kumite dalında ilk maçını Bosna Hersek ile yaptı. Bu karşılaşmayı sayı averajı ile üstün tamamlayan milli takım, ikinci maçında Makedonya'yı 2-0 yendi. İngiltere karşısında sayı tuşu ile üstünlük sağlayan milli takım, Hollanda'yı da 3-1 mağlup etti ve finalde Almanya ile karşılaşmaya hak kazandı. Finalde Almanya ile karşılan Erhan Uygur, Ali İnce ve Gökhan Gündüz'den oluşan milli takım, karşılaşmayı 3-0 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Genç Erkek Milli Takımı, kata dalında da Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. 

Mehnur Neziroğlu, Mısra Koç, Emine Köroğlu ve Serap Özçelik'ten oluşan Genç Bayan Milli Takımı ise, kumite dalında ilk maçında Sırbistan Karadağ'ı 2-1 yendi. İkinci maçında Almanya karşısına çıkan Genç Bayan Milli Takımı, rakibine 2-0 yenilerek şampiyonadan elendi.
Genç erkekler kata dalında finalde İtalya'yı yenen İspanya birinci oldu. Bayanlar kata dalında ise Almanya'yı yenen İtalya yine birincilik kürsüsüne çıktı. Genç bayanlar kumite dalında da birincilik maçında Almanya'yı yenen İspanya, ülkesine altın madalya kazandırdı.
3 gün süren şampiyonada, toplamda İtalya 6 altın ile birinci, İspanya 5 altın ile ikinci, Almanya ise 4 altın madalya alarak üçüncü oldu. Türkiye 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz ile 42 ülke arasında dördüncülüğü elde etti. 

Karate Genç Milli Takımı Teknik Direktörü Esat Delihasan, yaptığı açıklamada, şampiyonada Türkiye'nin toplam 11 madalya kazanarak dördüncü olduğunu söyledi. Türkiye'nin milli takım olarak yeterli hazırlık maçı yapamadan şampiyonaya katıldığını belirten Delihasan, ''42 ülke arasında dördüncü olduk. Bu, bizce başarıdır. Federasyon başkanımızın seçilememesi nedeniyle yeterince hazırlık maçı yapamadık. Yine de final maçını oynadık ancak ne yazık ki kaybettik. İleride daha da iyi olacağız. Hedef şampiyonluktu fakat olmadı. 42 ülkenin katıldığı bir organizasyonda finalde oynamak gerçekten gurur vericiydi. Takımım çok yeni ve biz bu oyuncularla hiç hazırlık maçı yapamadık. Hedefimiz Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Dünya Karate Şampiyonası'nda, şampiyon olarak Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı söylemektir" dedi. 

Şampiyona sonunda madalya töreni düzenlendi. Törende madalya kazanan takımlara ve sporculara madalyaları ve şiltleri takdim edildi. Madalyalarını alan Alman sporcular, büyük sevniç yaşadı. Şarkılar ve marşlar söyleyen Almanlar, üçüncülüğün keyfini çıkardı. 

Almanya Karate Milli Takımı Antrenörü Antonio Leuci, oyuncularını tek tek kutladı. İyi bir turnuva geçirdiklerini söyleyen Leuci, "Güzel bir turnuva oldu. Organizasyon son derece başarılı. Takım olarak çok iyiydik. Güçlü rakipler vardı. Sporcularım Türkiye gibi güçlü rakiplerini eledi. Hepsini kutluyorum. İzmir çok güzel bir şehir, antrenman yapmaktan gezemedik" dedi. 

Alman sporculardan Andreas Pfestroff ise, "Gurur verici bir turnuva oldu. Madalya kazandığım için çok mutluyum. Hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda daha başarılı olmaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 22:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?