5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karısından korktu araba çaldı!

KARISINDAN KORKTU, ARABA ÇALDI

İzmir'in Buca ilçesinde devriye gezen asayiş ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları otomobilin çalıntı olduğunu belirledi. Ele geçirilen otomobilin plakasının da başka bir araçtan sökülerek çalındığı anlaşıldı. Polis, olayla ilgili A.G. adlı kişiyi gözaltına aldı. A.G. isimli zanlının, karısından korktuğu için araba çaldığı ve kendi arabasıyla takas etmiş gibi belgeler düzenlediği ortaya çıktı. Kendine ait bir şirketi olan A.G. isimli zanlının bir süre önce işleri bozuldu. İşlerinin

bozulduğunu karısından gizleyen işadamı, kendisine ait otomobili gizlice satarak borçlarının bir kısmını ödemeye çalıştı. Arabasını sattığını karısına söyleyemeyen iş adamı A.G., karısının sürekli olarak "Araba nerede?" şeklindeki sorularına kaçamak cevaplar vererek durumu bir süre idare etti.

FİLMLERDEN ETKİLENMİŞ

A.G., birkaç gün sonra yol kenarına park edilmiş 35 DEP 60 plakalı bir otomobilin kontağının üzerinde unutulduğunu görerek aracı çaldı. Çaldığı araca başka plaka takan ve sahte bir isimden kendisine devredilmiş gibi belge hazırlayan zanlı, 14 Şubat Sevgililer Günü akşamı eve çaldığı otomobille giderek karısına; "Arabayı yeni bir araba ile takas ettim. Sana sürpriz yapmak istedim" dedi.

Evin önüne park edilen otomobilden şüphelenen Buca Asayiş Ekipleri otomobili inceledi. İncelemeler sonucunda plakanın 8 Ocak 2010 tarihinde Buca ilçesinden çalıntı olduğu belirlendi. Soruşturmalarını sürdüren ekip, motor ve şase numarasını da sorgulayınca otomobilin de 6 Ocak 2010 tarihinde çalındığını ve gerçek plakasının 35 DDS 69 olduğunu belirledi. Çalıntı plakalı, çalıntı otomobille birlikte yakalanan zanlı A.G. adlı kişi, Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorguda suçunu itiraf eden A.G., "karısından korktuğu için suçu işlediğini, sahte belge hazırlamak fikrinin ise izlediği filmlerden görerek aklına geldiğini" söylediği öğrenildi. A.G., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 10:04:02
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 10:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?