5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karşıyaka güçlenecek

KARŞIYAKA GÜÇLENECEK

Karşıyaka Belediyesi odalarla işbirliklerine bir yenisini ekleyerek Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzaladı. Afetlere dayanıklı binaların yapılabilmesi için mücadele ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; “Jeoloji Mühendisleri Odası'nın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız, geleceğin sağlıklı Karşıyaka'sı için ortak çalışacağız” dedi.

“Sağlıklı Kent Karşıyaka” için çalışan Karşıyaka Belediyesi daha önce İnşaat Mühendisleri Odası , Mimarlar Odası , Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ile Peyzaj Mimarları Odası ile işbirliği protokolleri imzalamıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gültekin Dikilikaya arasında imzalanan protokol gereği yeni bina inşaatında zemin etüdü projeleri oda tarafından onaylanacak. Protokol gereği afet riski durumlarında oda, ücretsiz olarak Karşıyaka Belediyesi'ne destek olacak. Karşıyaka'nın deprem riskinin yüksek olduğu bir bölge olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Yeni binalar yapılırken yasaların verdiği sorumlulukları en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Hiçbir ihmale veya eksikliğe meydan vermeyen güvenli binaların yapılmasını istiyoruz. Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan bu güne kadar sürekli destek gördük. Bu işbirliğimizi resmiyete dökecek protokol ile daha da özenli çalışacağız. Odamızın teknik bilgilerinden faydalanacağız” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gültekin Dikilikaya da sağlıklı kentler için uzmanların katkısının çok önemli olduğunu belirterek; “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak'ın olumlu yaklaşımları ile iki kurum arasında güzel bir işbirliği gelişti. Bu birlikteliğin daha da artarak sürmesini istiyoruz. Her türlü katkıya her zaman hazırız” dedi.

KARŞIYAKA GÜÇLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 09:57:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 11:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?