5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karşıyaka'da polis faciayı önledi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 5 katlı apartmanın en üst katında yangın çıktı.

Olay Yalı Caddesi 1724 sokak numara 8'de gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. 5 katlı apartmanın en üst katında oturan Elif Çetin'in (30) dairesinden henüz bilinmeyen bir nedenden alevler yükselmeye başladı. Alevler daireyi sararken, bu sırada Yalı Caddesi üzerinde uygulama yapan trafik polisleri durumu fark etti. Genç kadının yardımına koşan polisler Elif Çetin'in oturduğu dairenin kapısını kırarak içeri girdi.

Dumandan etkilenen ve yanmak üzere olan genç kadını kucağına alan 10 yıllık polis memuru Ahmet Yapıcı, genç kadını dışarı çıkardı. Bir otelde çalıştığı ve evde yalnız yaşadığı öğrenilen genç kadın olay yerine gelen AKS 110 ekipleri tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında genç kadının çığlıklarını duyarak yardımına koşan polis memuru Ahmet Yapıcı, "Düdük çalarak ve aracımızdaki megafonla apartmandaki vatandaşları uyandırmaya çalıştık. Allah'a çok şükür genç kadını son anda kurtardık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 10:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?