5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Katil baba tutuklandı

7 YAŞINDAKİ SEDANUR'UN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN

İzmir'in Kahramanlar semtinde, kaldığı otelin odasında velayetini aldığı 7 yaşındaki kızı Sedanur Akbaşak'ı boğarak öldürüp kendi canına da kıymak isteyince kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Uysal Tarık Akbaşak, taburcu edildi. Akbaşak, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yaklaşık bir ay önce eşi Özlem Karadağdelen'den boşanan Uysal Tarık Akbaşak, kaldıkları otelin 310 numaralı odasında, velayetini aldığı kızı Sedanur Akbaşak'ı boğarak öldürdü. Uysal Tarık Akbaşak kızının ölümü üzerine otel odasında kendisini önce asmaya çalıştı yapamayınca da boğazını ve bileğini keserek canına kıymak istedi. İlk ifadesinde kızı Sedanur'u boğduktan sonra pişman olduğunu dile getiren Uysal Tarık Akbaşak, kızına suni teneffüs yaptığını fakat hayata döndüremediğini iddia etti.

GECE KULÜPLERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA MUTLULUK BOZULDU

Yaşanan olayın ardından anne Özlem Karadağdelen de ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Polisin yaptığı araştırmalar, Sedanur'un ölümüyle biten acı hayatı da ortaya çıkardı. Uysal Tarık Akbaşak'ın ailesiyle yaşadığı mutluluk, eşi Özlem Karadağdelen'in gece kulüplerinde çalışmaya başlamasıyla kabusa döndü. Tüm çabalarına rağmen eşi Özlem Karadağdelen'i ikna etmeyi başaramayan Uysal Tarık Akbaşak, eşinin gece kulüplerinde garsonluk yapmaya devam etmesi üzerine geçen ay boşanmış, kızlarının velayetini ise mahkemenin kararıyla almıştı. Eşinin erkek arkadaşlarının zaman zaman kendisini tehdit ettiği de ileri sürülen Akbaşak'ın yaşadıklarından dolayı psikolojisinin bozulduğu, bir dönem Antalya'ya giderek burada bir süre kaldıktan sonra geçen cumartesi günü yeniden İzmir'e dönerek üç günlük ücretini peşin ödediği otele yerleştiği tespit edildi. Kızını elleriyle boğarak öldüren Akbaşak, taburcu edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

7 YAŞINDAKİ SEDANUR'UN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 09:28:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?