5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kaza mı, cinayet mi?

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ne bağlı Sancaklı köyüne eski kız arkadaşı 22 yaşındaki D.Ş. ile konuşmak için giden 25 yaşındaki Recep Şahin, arızalanıp ittirmeye çalıştığı kendi otomobilinin altında kalarak can verdi.

Şahin'in acılı ailesi, evlatlarının, D.Ş.'nin yakınları tarafından dövülüp otomobille üzerinden geçilerek öldürüldüğünü ileri sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen D.Ş., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten savcı, otomobilin arıza sebebinin belirlenmesi için bilirkiş incelemesi yapılmasını, D.Ş. ve yakınlarının olay saatinde telefon görüşmelerinin olup olmadığının saptanmasını istedi.

Tartışma yaratan kaza, geçen perşembe gecesi, Doğançay Mezarlığı ile Sancaklı köyü arasındaki alanda meydana geldi. Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin bilgisayar sorumlusu Recep Şahin, dört yıl önce, sosyal paylaşım sitesi facebook'tan tanıştığı, bir yıl ilişki yaşayıp ayrıldığı D.Ş.'nin teklifiyle sohbet etmek için buluştu.

İki genç, daha sonra Recep Şahin'in kullandığı 35 AY 7162 plakalı otomobille yola çıktı. Durdukları arazide Şahin ile D.Ş., bir süre sohbet ettikten sonra geri dönmek için otomobillerine tekrar bindi. Rampada duran otomobil, iddiaya göre, arızalanıp çalışmadı. Tüm çabasına rağmen otomobili çalıştıramayan Şahin, önden arkaya doğru iterek çalıştırmak istedi ancak başarılı olamadı. Direksiyon başına geçmesini istediği D.Ş.'yi beklerken yorulan Şahin, hızlanan otomobilin altında kalıp ezildi. Boş haldeki otomobilde, yaklaşık 20 metrelik uçurumdan aşağı uçtu. Durumu gören çevredeki vatandaşlar, hemen sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, ağır yaralı Şahin'i, ambulansla çalıştığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı, D.Ş. de ifadesi alınmak üzere Karşıyaka Jandarma Karakolu'na götürüldü.

ÇALIŞTIĞI HASTANEDE ÖLDÜ

Çok sevildiği hastanede tedaviye alınan Şahin, sadece bir gün süren yaşam mücadelesine yenik düşerken, Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şu an nişanlı olduğu ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sivil memur olarak çalıştığı öğrenilen D.Ş. ise, savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili ilk aşamada ölümlü trafik kazası soruşturması başlatılırken, nöbetçi savcı, otomobilin arıza sebebinin belirlenmesi için bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Ayrıca, D.Ş. ve yakınlarının, olay saatinde telefon görüşmelerinin olup olmadığının saptanmasını istedi.

AMELİYAT MASASINDA SÖYLEDİ

Şahin'in aynı hastanede çalışan kardeşi Mehmet Şahin ve ailesi ise, Recep Şahin'in, eski kız arkadaşı D.Ş.'nin yakınları tarafından dövülüp üzerinden otomobille geçilerek öldürüldüğünü ileri sürdü. Ağabeyiyle ameliyata girerken konuştuğunu söyleyen Mehmet Şahin, kendisine, “Üzerimden defalarca otomobille geçtiler” dediğini iddia etti
 

...
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 18:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?