5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Keneye erken önlem!

İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, keneye karşı erken önlem alarak ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Haşere Mücadele Şefliği ekipleri, Mart ayında başladıkları çalışmalar doğrultusunda, bugüne kadar 357 şikayete müdahale edildiğini açıkladı.

Yaz aylarının yaklaşması ve sıcakların artması nedeniyle, taramaların sıklaştığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların başvuruları yönünde inceleme ve gerekli görülen durumlarda ilaçlama yapıldığı kaydettiler. Yetkililer; “Şikayet aldığımız rekreasyon alanları, parklar ve bahçeler gibi alanlarda, Sağlık Bakanlığı'nca onaylı kene ruhsatlı insektisit kullanıyoruz. Söz konusu ilaç, insanların yaşadığı alanlarda da rahatça uygulanabiliyor” dediler. Mart ayından bu yana müdahale edilen 357 vakadan hiç birinde KKKA hastalığına neden olan türe rastlanmadığına işaret eden Büyükşehir yetkilileri; “Aldığımız numunelerde çoğunlukla köpek kenesi, tavşan kenesi, kaplumbağa kenesi ve sığır kenesi dediğimiz türlere rastlandı. İzmir Bölge Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen örneklerde şimdiye kadar bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Kene şüphesi taşıyan vatandaşlarımız, zararlı ile hiç temas etmeden Belediyemize ulaşsınlar. Kene tarafından ısırılanlar ise en yakın sağlık kuruluşuna giderek zararlının bir uzman tarafından çıkarılmasını sağlasınlar” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Haşere Mücadele Şefliği ekipleri, geçtiğimiz yıl toplam 15 bin 539 şikayet almış ve 2 bin 612 kene vakası tespit etmişti.

 

İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM
İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM
İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM
İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM
İZMİR'DE KENEYE ERKEN ÖNLEM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 15:35:00
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 17:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?