5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kent A.Ş. işçilerine AKP desteği

KENT A.Ş. İŞÇİLERİNE AK PARTİ'DEN DESTEK

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Avukat Tuncay Bozkurt Karşıyaka Belediyesi'nde seçim sonrası işten çıkartılan ve 190 günlük direnişin ardından çaresiz kalan Kent A.Ş. işçilerinin dramının halı altına süpürüldüğünü ifade ederek konuya duyarsız kalan CHP yönetimini ikiyüzlü davranmakla suçladı.

Tüm hakları tazmin edilen ve yeni iş imkânı verilen Tekel işçilerini siyasi amaçlarla kullanan CHP zihniyeti sokakta bırakılan Kent AŞ. işçilerine aynı hassasiyeti gösterilmiyor diye konuşan Başkan Bozkurt;“Kendi işçisine her türlü zulmü hak sayan, ne olacaklarını düşünmeden yaka paça kapı dışarı atan Karşıyaka Belediyesi sırf muhalefet etme adına tekel işçilerinin yanında işçi dostuymuş gibi timsah gözyaşı dökmektedir. CHP Milletvekilleri Kent A.Ş. işçilerinin dramı karşısında sessiz kalmaktadır. Partizanca bir yaklaşımla işten çıkartılan işçiler Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerin çoğunluğunu elinde tutan CHP tarafından göremezden gelinmektedir. Bu işçilerin diğer belediyelerde istihdam edilmesi mümkünken bunu yapmayan CHP 'nin sizden- bizden ayrımı ile hareket ettiği ortadadır” dedi.Karşıyaka Belediyesinin uyguladığı partizanca tutumun İzmir'deki diğer CHP'li belediyeler tarafından da uygulandığına dikkat çeken Bozkurt;“İzmirli hemşerilerimize yapılan her türlü haksızlığa karşıyız. Bununla birlikte hizmete talip olduğumuz Karşıyaka'da, kapımızın önünde yaşanan bu haksızlığa sessiz kalamayız. Bizden yardım isteyen KENT AŞ. işçilerine sırtımızı dönemeyiz. Bu konuda partimize yöneltilen tüm haksız suçlamalara rağmen elimiz taşın altına koymaktan, sesimizi yükseltmekten çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Kent A.Ş işçilerinin siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmadıklarını da sözlerine ekleyen Tuncay Bozkurt;“AK PARTİ olarak bu tartışmaların uzağında kalmayı tercih ettik. Ancak gelinen noktada Kent A.Ş. İşçilerinin yaşadıkları dramın unutulduğunu görüyoruz. İşsiz kalmayan ve 4C'li olarak işlerine devam edebilecek olan Tekel işçilerinin yeni hak arayışını haklı gören CHP, Kent A.Ş. İççileri için kılını kıpırdatmıyor. Burada ciddi bir çelişki söz konusudur. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bu konuyu kendisine hatırlatanları kumpas kurmakla ve işbirlikçilikle itham ediyor. Bu haksızlığa üzülen CHP'lileri bile azarlamaktan çekinmiyor. Ancak hakkını korumakla sorumlu olduğumuz Karşıyaka'da burnumuzun dibinde yaşanan bu olayı görmezden gelemeyiz.Bu konuda Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı vicdanlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 13:40:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 15:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?