5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

KENT A.Ş işçilerine şok!

KENT A.Ş İŞÇİLERİ SENDİKA ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkartılan KENT A.Ş işçileri, DİSK Genel İŞ Sendikası İzmir Şubesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Kent A.Ş işçileri, DİSK yetkilerinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingine katılmaları halinde, mitingde işe dönüş kararıyla ilgili açıklama yapılacağının söylendiğini ileri süren işçiler, "Bizi açıklama yapılacak dendi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun haberi bile yokmuş. Bu nedenle önümüzdeki çarşamba gününe kadar DİSK Genel İŞ Sendikası önünde bekleyeceğiz" dedi.

 

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent A.Ş.'den geçen yıl 30 Nisan günü işten çıkarılan, iş mahkemelerinin verdiği iade kararı Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onanan DİSK Genel İş Sendikası'na üye işçiler, iddiaya göre, işe dönüş kararıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki mitinginde açıklama yapacağını öğrenip mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu'nun mitingde konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması üzerine sinirlenen yaklaşık 257 işçi, aileleriyle birlikte, saat 23.00 sıralarında, kendilerine açıklama yapılacağının söylendiği Basmane'deki DİSK Genel- İş Sendikası'na gitti. Genel- İş sendikası yetkileriyle konuşan işçiler ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Kent A.Ş işçisi Hüseyin Balıklaya, "Yargıtay'dan çıkan işe dönüş kararından sonra bizi beklemeye aldılar. Bize CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunlarımızı çözeceğini söylediler. Kılıçdaroğlu'nun, mitingte, Kent A.Ş işçilerinin işe dönüşüyle ilgili açıklamada bulunacağını söylediler. Mitingde herhangi bir açıklama yapılmazken, öğrendik ki konuyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir bilgisi de yokmuş. Bu olayda Kılıçdaroğlu'nun bir suçu yok" dedi.

Bir diğer Kent A.Ş işçisi Mehmet Koloğlu ise, "Genel- İş genel merkezi bizi topladı. Bu işin Kılıçdaroğlu tarafından çözüldüğü söylendi. Biz bugün mitingte bununla ilgili bir açıklama beklerken hüsrana uğradık. İş çözülene kadar DİSK Genel İş Sendikası önünde çarşamba gününe kadar beklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

KENT A.Ş İŞÇİLERİ SENDİKA ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
KENT A.Ş İŞÇİLERİ SENDİKA ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 09:35:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 10:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?