5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kent Ekmek çeşidi artırdı

KENT EKMEK ÇEŞİDİ ARTIRDI

İzmirlilere ucuz ve kaliteli ekmek hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, şimdi de Belediye tarafından işletilen kafe ve restoranlar ile Eşrefpaşa Hastanesi’nde tüketilmek üzere unlu mamül üretimine başladı.

Bir yılı aşkın bir süredir özellikle dar gelirli vatandaşlar için ucuz, kaliteli ve sağlıklı ekmek hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, ürün yelpazesini genişleterek Belediye’nin iştiraki olan Grand Plaza tarafından işletilen kafe ve restoranlarda tüketilmek üzere unlu mamül üretimine de başladı. Vatandaşlar tarafından ilgi gören bu mekanlarda günlük tüketime yönelik olarak, Kent Ekmek’te üretilen tatlı ve tuzlu çeşitleri yine vatandaşların beğenisine sunulacak. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde öğle yemeklerindeki menülerdeki unlu mamüller de yine Kent Ekmek Fabrikası tarafından üretilecek. Yeni ürünler, Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde de tüketilecek.

Kent Ekmek Fabrikası’nda hijyenik koşullarda üretilen unlu mamüller için Çiğli’deki fabrikada yeni bir bölüm oluşturuldu ve personel sayısı artırıldı. Yeni bölümde, ekmek üretiminde olduğu gibi hijyen koşullarına maksimum özen gösterildi.

Kent Ekmek Fabrikası tarafından üretilen gevrek, poğaça, börek, kurabiye, sütlü tatlılar, kek, pasta, baklava ve şuruplu tatlılar, Belediye iştiraki olan Grand Plaza’nın işletilen Yasemin Kafe, Asansör, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Restoranı, Eşrefpaşa Hastanesi kantini ve Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmirlilere ulaşacak. Kent Ekmek satış büfelerinde ise sadece ekmek satışı gerçekleştirilecek.

KENT EKMEK’TE BÜFE SAYISI ARTIYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekmek’teki büfe sayısını 70’e çıkarmak için de çalışmalarını sürdürüyor. İç ve dış tasarımı yenilenen ve daha büyüyen yeni büfelerle birlikte şu andaki mevcut büfe sayısı 54’e yükseldi. Daha önce hizmet veren bazı büfeler yenilendi. Kent Ekmek Fabrikası yetkilileri, Temmuz ayı sonuna kadar mevcut büfe sayısının 70’e yükseltileceğini açıkladı. Şu anda günlük üretimi 55 bin adet olan 300 gramlık ekmekler piyasa fiyatının altında olan 40 kuruştan satılıyor.

Büfe sayısı ve günlük üretim kapasitesini arttıran Kent Ekmek, vatandaşlardan gelen talep üzerine büfelerdeki çalışma saatlerini de Nisan ayında düzenleyerek uzatmıştı. Büfeler, pazar günleri hariç 06.00-18.00 saatleri arasında ekmek satışı yapıyor.

KENT EKMEK ÇEŞİDİ ARTIRDI
KENT EKMEK ÇEŞİDİ ARTIRDI
KENT EKMEK ÇEŞİDİ ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 09:44:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 10:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?