5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kent konseyi genel kurulu yapıldı

İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

İzmir Kent Konseyi “Kadın Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu”nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli kadınların tüm Türkiye'de üstleneceği çok büyük misyon ve görevler olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bu aydınlık kentin ışığını tüm Anadolu'ya yansıtmak zorundayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu'nda birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Kocaoğlu, konuşmasına kadının toplumda ve çalışma yaşamındaki yerini ortaya koyan Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri ile başladı. Kurum verilerine göre, kadınların yüzde 20'sinin okuma yazma bilmediğini, aile içi şiddete uğrayanların yüzde 87'sini kadınların oluşturduğunu, lise ve üstü eğitim almış kadınların yüzde 40'ının işsiz olduğunu ve kadınların işgücüne katılımının yüzde 27 gibi düşük bir seviyede olduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, bu karanlık tablonun önüne geçebilmek için Kadın Meclisleri'ne önemli görevler düştüğünü söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de çok sayıda sivil toplum örgütü, oda ve meslek kuruluşunun faaliyet gösterdiğini, ancak tam bir birliktelik sağlanamadığını da söyleyerek, “Hedefte birleşemiyoruz. En büyük zafiyetimiz bu. Onun derneği, bunun kulübü demeyi bırakmadan, ne yaparsak yapalım bu işin içinden çıkamayız” diye konuştu. 6,5 yıldır bu birliği yakalamak için çaba gösterdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti, “İzmir'in bu anlayışı kırması gerekiyor. Biz İzmiriz, biz ileriyiz, biz güçlüyüz, aydınlığız. Kendi kendine kalkınacak gücü olan Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kentlerindeniz, 3,5 milyon İzmirli'nin gücüyle, kendi sermayesiyle, kendi kaynaklarıyla tek başına ayağa kalkıp, gelişme potansiyeli olan bir kentten bahsediyoruz” Başkan Aziz Kocaoğlu, dünyanın hiçbir devletinde ekonomik özgürlüğe ulaşmadan, siyasi özgürlüğe ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, devletlerin ulaşamadığı bir noktaya kadınların ulaşmasının imkânsızlığına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kadın meclislerinin bütün sivil toplum örgütleri ile birlik beraberlik ve dayanışma içinde yürümeyi sağlamak ve bu noktada birleştirici olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Biz nasıl 6,5 yıldır harç olmaya çalışıyorsak, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi de harç olmak zorundadır. Doğru şeyler yaparak, olaylara hep pozitif bakarak yürümek zorundayız” dedi. Dünyadaki bütün büyük kentlerin göç problemi yaşadığına da dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, İzmir'in Türkiye'nin her ilinden, beldesinden, köyünden gelen insanlarla kol kola girmeyi, uyum sürecini çözmeyi, en çabuk ve en sorunsuz başarmış kent olduğunu söyledi. İzmirlilerin istediklerinde bir hedef doğrultusunda yürüyebileceğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir'de kimse birbirine öteki olarak bakmıyor” diye konuştu. İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin üreteceği projelerle verimli çalışmalar yürütebileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı, şunları kaydetti, “Birlikte yürüyelim, birlikte güçlenelim. İzmirli kadınların Türkiye'de üstleneceği çok büyük misyon ve görevler var. Sadece kadın hakları alanında değil. Bu aydınlık kentin ışığını Anadolu'ya bir ayna gibi yansıtmak zorundayız. Bu ülkenin geleceği o aydınlığın yansımasına bağladır”

Genel Kurul'un açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ise kadın hakları alanındaki her faaliyete katkı koymaya çalıştığını belirterek, bu çabalar sonucu Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi'nin kurulmuş olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de başarılı çalışmalara imza atmasını beklediğini kaydeden Dr. Kocaoğlu, kadın sorunlarına gönül vermiş tüm insanların bu mecliste ve çalışmalarında görev almasını beklediğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Genel Kurul'a geçildi ve Divan Başkanlığı'na Türkan Miçooğulları seçildi.

İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 13:29:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?