5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kereste fabrikasını alevler yuttu

İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI

İzmir'in Bornova ilçesi 3. Sanayi Sitesi'nde bulunan ahşap kapı imalathanesinde çıkan yangın, paniğe neden oldu. İş yeri sahibi Özdemir Salman, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu söndürdüğü yangını gözyaşları içerisinde seyretti. Talihsiz adamın 15 yıl önce yaşanan büyük sel felaketinde yine bir kereste fabrikasının yok olduğu, bir ay önce kalp krizi geçirdiği, bir hafta önce de parmaklarını hızar makinesine kaptırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 296/2 sokakta Özdemir Salman'a ait "Özmesa' adlı ahşap kapı imalathanesinin cila bölümünden alevler yükseldi. Bir anda büyüyen yangın, imalathanenin tümünü kaplarken, içerideki tiner dolu varillerin patlamasıyla panik yaşandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yükselen alev ve yoğun duman gökyüzünü kapladı. İmalathanede çalışan işçiler de güçlükle kendilerini dışarı atarken Özdemir Salman gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından güçlükle teskin

edilen Salman, "Gitti tüm emeklerim, bittik biz. Ne yaparız?" diye ağladı. İşçiler, yangının daha fazla büyümemesi için içerideki ahşap malzemeleri dışarı çıkarmak için seferber oldu. Çatı kısmının da çöktüğü imalathanede çıkan yangın, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu söndürüldü.

Atölyeyi tamamen kül eden yangında Özdemir Selman'ın acı dolu hayat hikayesi ortaya çıktı. Selman'ın 1995 yılında İzmir'de yaşanan ve 55 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde Örnekköy'de bulunan kereste atölyesinin sular altında kaldığı, bir ay önce kalp krizi geçirerek bir hafta yoğun bakımda kaldığı ve bir hafta önce de atölyede parmaklarını hızara kaptırdığı öğrenildi.

Soğutma çalışmaları devam ederken yangının, ilk tespite göre cila bölümündeki aspiratörün elektrik kaçağı yapmasından kaynaklandığı, kesin çıkış nedeninin yapılacak inceleme sonrası ortaya çıkacağı bildirildi.

İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İZMİR'DE KERESTE FABRİKASI YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:14:04
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?