5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kılıçdaroğlu ziyareti İZTO'yu karıştırdı

KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) haziran ayı olağan meclis toplantısına tartışmalar damgasını vurdu. Gündem maddelerinde yer alan bütçe harcamaları tartışması meclis toplantısının ertelenmesine neden oldu.  İZTO Meclis üyesi Vasfi Çakıroğlu; İZTO yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine tepki gösterdi. Tutarsız harcamalar yapıldığını ve kayıp faturaların akıbetinin ne olduğunu soran Çakıroğlu, CHP'ye yapılan ziyarette özel şirketlerin reklamlarının yapıldığını da ileri sürdü. Vasfi Çakıroğlu "İZTO siyasi partilere maddi destek sağlayamaz" dedi.

İZTO Meclis Üyesi Vasfi Çakıroğlu, konuşmasından sonra bazı üyelerden tepki alırken, bir çok İZTO Meclis üyesi Çakıroğlu'na destek verdi. İZTO Hesapları İnceleme Komisyonu başkanı Cüneyt Güleç ise iddia edilen kayıp faturaları sunabileceğini belirtti. Meclis üyesi Lokman Fazla, Çakıroğlu'nun konuşmasına tepki göstermek için çıktığı kürsüde "İZTO tüm siyasi partilere eşit mesafededir" dedi. Meclis Başkanı Kalkan, Başbakan Erdoğan ile de görüştüklerini belirterek İZTO'nun herhangi bir tarafta durmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bütçeyi konu alan, Hesapları İnceleme Komisyonu ile ilgili olan gündemin 4. maddesinin oylamasında 37 evet oyuna karşılık 46 hayır oyu çıktı. Meclis Başkanı Kalkan, "İZTO demokrasisinin yıpranmaması için ve çoğunluğun sağlanması için oturumu erteliyorum" diyerek, haziran ayı olağan İZTO Meclisi toplantısını 2 Temmuz tarihine erteledi. İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan'ın bu kararı sonrası meclis salonu karıştı. Oylamada 4. Maddeye 'Hayır' oyu veren üyeler masalara vurarak tepki gösterdi. Meclis üyelerinden Alaaddin Yüksel, kürsüye çıkarak çoğunluğun mecliste hala var olduğunu ve başkanın oturumu erteleyemeyeceğini dile getirdi. Meclis üyesi Necip Nasır, oylamanın yeterli çoğunluğunu sağladığını belirterek "Cesaretiniz varsa elektronik oylama yapın" dedi. Tartışmaların daha da yükselmesi üzerine yönetim kurulu üyeleri salonu terk etti. Hayır oyu veren üyeler yönetim kurulunun tasfiyesini istedi. İZTO Meclis üyeleri Meclis Başkanı Necip Kalkan'ın etrafını sararak duruma tepki gösterdi. Oturumun ertelenmemesi gerektiğini belirten üyeler, İZTO Meclis Başkanı Kalkan'a tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ İZTO'YU KARIŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 20:32:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 23:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?