5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kılıçdaroğlu'na tepki

MUHALEFETİN İZMİR KANADINDAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararı muhalefetin İzmir kanadında eleştirildi. Partinin İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun; "Gönlümüz Baykal'ın geri dönmesinden yana. Kılıçdaroğlu neye ve kime dayanarak böyle bir karar aldı bilmiyoruz. Ancak bu kararını partinin il örgütleri ile paylaşabilirdi" dedi.

CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Baykal'ın ardından yerine kim geçecek sorusu, bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık için adaylığını açıklamasıyla cevap buldu. Kararı medyadan duyduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık görevi için adaylığını koyma kararını sürpriz olarak nitelendirerek şöyle konuştu: "Bu çok taze bir olay. Henüz netleşmiş bir şey kafalarda yok. İzmir İl örgütü olarak başından beri genel başkanımızın geri dönmesi için çalışma halindeydik. Bugün de bunun için çeşitli toplantılar gerçekleştirecektik. Genel başkanımız mutlaka geri gelmelidir düşüncesi birinci plandaydı. İkinci planda ise geri gelmiyorsa herhangi birini işaret etmesiydi. Üçüncü planda ise bir şahıs aday olursa genel başkanlık tarafından 'evet bu aday partiyi toparlayabilir' şeklinde ifade ediliyor olmasıydı. Şimdi burada genel başkanın gelip gelmeyeceği hususunda netleşmiş bir durum yok. Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı ama genel başkan tarafından herhangi bir söz, bir açıklama yapılmadı. Şu an olayların gelişmesini bekliyoruz. Akşam üzerine doğru bu konuşulanlar biraz daha netleşebilir."

SÜRPRİZ KARARI TARTIŞACAĞIZ

Partilerinin yarın il başkanlıklarının toplantısı olduğu söyleyen Bulgun; sözlerine şöyle devam etti: "Yarında il başkanlarının ortak toplantısı var. Orada bunları tartışacağız. Muhtemelen yarın akşam her şey netleşmiş olur. Bu karar bizim için oldukça sürprizdi. Çünkü başından beri dört beş defa aday olmayacağım diyen Kılıçdaroğlu, neye dayanarak aday oldu. Bize sorsaydı, örgüte sorduğundan aday oluyorum deseydi, belki olabilir. Ama kimlerle, nerede nasıl kararı aldı bilmiyoruz. İzmir gibi bir örgütle konuşma yapması ve toplantımıza katılması gerekirdi."

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa adaylık kararı konusunda Deniz Baykal'la görüşmediğini açıklayan Bulgun; şunları söyledi: "Karar konusunda Baykal'la görüşmedi. Çünkü Baykal'ın defalarca tekrarladığı birşey var o da; 'özellikleri olan birini bulun ve bende destekleyeyim' Mutlaka Baykal'ın desteği şart. Yoksa partide çatlamalar olur. Bugün akşama kadar Kılıçdaroğlu'na beklenen destek sağlanırsa biz de İzmir İl örgütü olarak etrafında toplanmaya hazırız."

MUHALEFETİN İZMİR KANADINDAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 14:01:00
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demir IP: 88.240.218.xxx Tarih : 17.05.2010 18:31:37

YA SIZ NEYDEN BAHSEDIYORSUNUZ YILLARDIR SIZ CHP OLARAK NE YAPTINIZ DENIZ BAYKAL NE YAPTI HEP CHP VE CHPLILIER ZARAR GORMEKDEN BASKA BIRSEY GORMEDI BIRAKINDA DUZGUN EFENDI BIRI GENEL BASKAN OLSUN ODA KILICDAROĞLU OLSUN