19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kimliğiyle kadın satmak istediler

İzmir'de bir genç kızın cep telefonu almak için gittiği Konak ilçesinin Çankaya semtindeki Bitpazarı'nda fotokopisini çektirmesi için verdiği nüfus cüzdanının sahtesini çıkardılar.


Sahtesi çıkarılan kimliği kullanıldığı tespit edilen 17 yaşındaki Ş.U'nun, kimliği kendisini genelevlere pazarlamak isteyen bir kişiden aldığını söylemesi üzerine, Bitpazarı'nda cep telefonu ve CD satan kişi tutuklandı.

Üniversite öğrencisi Miray Adaş, (22) 5 yıl önce Bitpazarı'ndan cep telefonu satın aldı. Miray Adaş, satıcının isteği üzerine, nüfus cüzdanının fotokopisini çektirmesi için satıcıya verdi.

Geçen yıl kasım ayında Buca Cezaevine bir arkadaşını ziyarete giden Miray Adaş, kimliğinin kendisinden 5-10 dakika önce cezaevine ziyaret için gelen başka bir kişi tarafından kullanıldığını öğrendi. Genç kızın şikayeti üzerine gözaltına alınan Ş.U. (17), kimliği Bitpazarı'nda cep telefonu ve CD satan kişiden aldığını ve bu kişinin kendisini Bursa genelevine pazarlamaya çalıştığını öne sürdü.

Ş.U'nun ifadesi üzerine, Mehmet K. gözaltına alındı. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan M.K hakkında, “çocukları fuhşa teşvik etmek”, “cinsel istismar” suçlamalarıyla İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Miray Adaş, kimliğini bugüne kadar hiç kaybetmediğini söyledi. Adaş, “Fotokopisinin çektirilmesi için satıcıya verdim, daha sonra böyle bir olay olduğunu öğrendim. Kimliğimi kullanan Ş.U'dan şikayetçi değilim, ancak kimliğimi kadın pazarlamak için kullanan kişiden şikayetçiyim” dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti Mehmet K'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşmayı erteledi.

Adaş, duruşmadan sonra basın mensuplarına “Bu bana ders oldu, artık nüfus cüzdanımı yanımda dahi taşımıyorum” dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 15:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?