5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kimlik çalıp kampanyadan telefon aldı

KİMLİK ÇALIP KAMPANYADAN TELEFON ALDI

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nde işi olanlara yardımcı olmak maksadıyla yaklaşan ve vatandaşların güvenini kazandıktan sonra kimliklerini çalan bir kişi yakalandı. Yakalanan zanlının çaldığı kimlikle, kimlik sahibinin ev telefonu hatları üzerinden kampanyalı cep telefonu aldığı tespit edildi.

N.B. (64) isimli vatandaş, Emekliler Derneği için maaşından yapılan kesintinin geri ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü'nden bir form alarak doldurmak için kaldırıma oturduğu sırada yanına bir kişi geldi. N.B., gelen kişinin kendisine; "Ben daha önce doldurdum isterseniz yardımcı olayım" dediğini ve formu doldurduğunu daha sonra faks çekmek için bir yer tarif ettiğini, kendisinin faks çekmek için giderken 'Kimliğinizi verin bende şuradan fotokopisini çektireyim' diyerek kimliğini

aldığını ancak faks çekilecek yeri bulamayarak geri geldiğinde kimliğini alan şahsın ortadan kaybolmuş olduğunu gördüğünü söyledi.

TELEFON FATURASI 717 TL GELDİ

Ekipler, N.B. isimli vatandaşın şikayeti üzerine çalışma başlattı. N.B.'ye kayıtlı ev telefonuna görüşme ücreti dışında 717.61 TL'lik fatura geldi. Bu ücretin karşılığında bir cep telefonu alınmış olduğunu gören N.B. de Türk Telekom Müdürlüğü'ne giderek konuyu araştırdı. Kimliğini alan şahıs tarafından ev telefonu hattı üzerinden bir telefon bayiinden kampanyalı bir telefon alındığı ve taksitlerinin faturasına yansıtılacağını öğrenen N.B. durumu polise bildirdi.

DURUŞMA ÇIKIŞINDA YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren kişinin B.E. (50) olduğunu belirledi. Kimliği tespit edilen B.E.'nin Karşıyaka Adliyesi'nde başka bir olayla ilgili duruşması olduğunu öğrenen Huzur Timi ekibi zanlıyı duruşma çıkışı gözaltına aldı.

Suçlamaları kabul eden zanlının üzerinden O.Y. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı ve aynı şekilde toplam 5 dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan B.E. adliyeye sevk edildi.

KİMLİK ÇALIP KAMPANYADAN TELEFON ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 13:27:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?