5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kırgızistan'a kınama

KIRGIZİSTAN'A İZMİR'DEN KINAMA

İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Agara, Kırgızistan`da Ahıska Türkleri`ne yapılan saldırıları kınadı. Agara, yaşanan olayları bir Türkiye düşmanlığı olarak nitelendirdi.

Kırgız kökenli bir grup tarafından Bişkek ilinin kuzeyindeki Maevka kasabasında Ahıska Türkleri`ne ait evlerin saldırıya uğradığını ve yaşanan olaylarda 5 Ahıskalı'nın hayatını kaybettiğini ifade eden İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Agara, "Olaylar esnasında 5 Ahıskalı feci şekilde öldürülmüş, 100`e yakın da yaralanan var. 30`a yakın Ahıskalının evleri yakılmış ve yağmalanmış. Kırgızistan`daki belirsizlik ortamı yüzünden polisin görev yapmakta zorlandığı belirtiliyor. Bazı köy ve kasabalarda Ahıskalılar evlerini terk etmek zorunda kaldı" dedi.

Kırgızistan`daki son gelişmeler neticesinde Ahıskalıların tarafsız oldukları için bu saldırıya maruz kaldığını söyleyen Agara, şöyle konuştu: "Devrik lider Bakiyev taraftarları saldırıyı geçici hükümet yanlılarının yaptığını söyledi. Geçici yönetim lideri Roza Otunbayeva ise bunu inkar ediyor. Bunlar 1989 yılında yaşanan Özbekistan olaylarını hatırlatmaktadır. Yapanlar belli, yaptıranlar değil ama bir şey belli; eski Sovyet topraklarındaki Türk toplumuna olan kin ve nefret devam ediyor. Bu Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır."

KIRGIZİSTAN'A İZMİR'DEN KINAMA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 15:27:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?