5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kış Sasalı'ya uğramadı

KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI

Soğuyan hava tüm hayvanlar üzerinde etkisini gösterirken, İzmir Doğal Yaşam Parkı Tropik Merkezi'nde yaşayan hayvanlar soğuğu hissetmeksizin keyifli bir yaşam sürüyor. Özel olarak iklimlendirilen merkez, dört mevsim boyunca 26 derece sabit sıcaklıkta tutuluyor. Ancak, Yağmur Ormanları'nda rastlanabilecek derecede yüksek nem oranı ve 26 derecede sabitlenen hava sıcaklığıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın Tropik Merkezi'ne kış mevsimi hiç uğramadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı en önemli eserler arasında yer alan Doğal Yaşam Parkı'nda havaların soğuması nedeniyle pek çok hayvan günün büyük bir bölümünü kapalı barınaklarında geçirerek güç depolamaya çalışıyor. Ancak bazı hayvanlar yapıları gereği kış koşullarında yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor. Türkiye ve Avrupa'daki en önemli doğal yaşam alanlarından biri olarak tasarlanan İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın dikkat çeken bölümlerinin başında gelen ve timsah, yılan gibi sürüngenler

ile kaplumbağa, papağan, balık ve çeşitli kuş türlerinin yaşadığı Tropik Merkez, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Merkez, özel peyzajı ve bitkileri ile ziyaretçilere "yağmur ormanlarında geziyormuş" hissini veriyor.

YAZ KIŞ 26 DERECE SICAKLIK YÜZDE 70 NEM

İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, 2 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan tesiste, Amazon Ormanları'ndaki nemi ve sıcaklığı yakalamayı hedeflediklerini belirterek, "Yaz ve kış fark etmeden 26 derece sıcaklık ve yüzde 70 nem oranını yakalamak için iki adet 800 kw gücündeki klima santrali ısıtma veya soğutma yapıyor" dedi. Tropik Merkez'de sağlanan özel iklim, bitki örtüsünü etkiliyor. Japon Şemsiyesi, Orman Sarmaşığı, Aküba, Bambu, Avustralya Yaban Yemişi gibi yüzü aşkın bitki türünün bulunduğu

merkezde yetişen muzlar, tropik bölgelerdekileri aratmıyor. İzmir koşullarında yaşaması söz konusu olmayan pek çok bitki türü de Tropik Merkez'de kolaylıkla yetişebiliyor.

KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI
KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI
KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI
KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI
KIŞ BURAYA HİÇ UĞRAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:43:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 15:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?