5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kişiye özel köfteden heykel

ÇEŞME'DE KİŞİYE ÖZEL KÖFTEDEN HEYKEL

İzmir, Çeşme Alaçatı Nüans Otel ve Restoran'ın sahibi Şaheser Birinci, gelen müşterilerinin yağlı boya portresini çizerek silüetlerine benzer köfte heykeller yapıyor.

Türkiye'de bir ilk olan bu lezzetin sahibi Birinci, "Burada geçmişimizin birikimi olarak sanatımı lezzet ile kavuşturuyorum. Ressamsı ruhum ile sanatta lezzeti buluyoruz. Burası bir butik otel. Ben burada gelen müşterilerimizin portrelerini çiziyorum. Ardından mutfağa gidip Alaçatı'nın özel otlarını kullanarak özel tarifi ile hazırlıyorum. Çünkü kıymanın heykel çamuru kıvamında olması gerekiyor. Lezzetten ödün vermeden bu kıvamı oluşturuyorum. Kendi bakış açım ile köfteden heykeller yapıp fırına

veriyorum. Yemeğimiz yarım saat içinde hazır oluyor. Önlerine bu lezzeti sunduğumda çok memnun oluyorlar. Köfteden heykele talep oldukça güzel. Her tabağım ayrı bir tablo eseridir. Moda ve resin sanatının yanında lezzetime devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Köfteden heykelleri çok beğendiklerini belirten müşteriler, "Arkadaşlarımızla yemeğe geldiğimiz bir yer. Sanatın mutfağa taşınması çok güzel. Buraya ilk geldiğimde önce bir portremi çizdiler. Ardından çizilen resmin aynısı bir köfteden heykel geldi. Köfte masaya geldiğinde çok şaşırdık. Çok keyifli ve çok lezzetliydi" dedi.

ÇEŞME'DE KİŞİYE ÖZEL KÖFTEDEN HEYKEL
ÇEŞME'DE KİŞİYE ÖZEL KÖFTEDEN HEYKEL
ÇEŞME'DE KİŞİYE ÖZEL KÖFTEDEN HEYKEL
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:06:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?