5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Kobra takibi'ne 15 gözaltı

KOD ADI: KOBRA TAKİBİ

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, aralık ayında yaptıkları bir operasyonun devamında 15 kişilik bir şebekeyi çökertti. 15 zanlı ile birlikte 40 kilo esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 27 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda 118 kilo esrar yakalamış ve esrarı getiren Z.A. isimli zanlı ele geçirilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Operasyonu "Kobra Takibi" kod adıyla sürdüren ekipler, Z.A. isimli şahsın bağlantılı olduğu kişileri tespit etti. Kimlikleri tespit edilen zanlıları takip altına alan ekipler, zanlıların eskort ve artçılık yaparak İzmir'e esrar sevkiyatı yapacağı bilgisini edinerek önlem aldı. İzmir otobanında araçları sıkıştıran ekipler 3 araçla beraber, organizasyonun lideri F.S. ile birlikte, İ.Ö., Ş.E., M.U., S.Y., A.Y., M.S., C.S., M.S., H.O. ve M.E.T. isimli zanlıları yakaladı. Şahısların araçlarında yaklaşık 40 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Organizasyon ile bağlantılı olan şahısların yakalanması için operasyonu devam ettiren ekipler, Diyarbakır'da R.S. ve C.S., Antalya'da M.Ş. ve H.T. isimli zanlıları eş zamanlı operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

"Kobra Takibi" kod adı ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında toplam 16 zanlı gözaltına alınırken, 155 kilo 565 gram esrar maddesi ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildiler.

KOD ADI: KOBRA TAKİBİ
KOD ADI: KOBRA TAKİBİ
KOD ADI: KOBRA TAKİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 11:33:03
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 12:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?