26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu çiftine yıldönümü sürprizi

İZBETON A.Ş'nin personel gecesine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, hoş bir sürprizle karşılaştı. Fuar Atlas Pavyonu'nda düzenlenen gecede İZBETON Genel Müdürü Tufan Eker, 31. evlilik yıldönümlerini kutlayan Kocaoğlu çiftine yıldönümü sürprizi yaptı. Masalarına getirilen yıldönümü pastasını İZBETON personelinin alkışları ve iyi dilekleri arasında birlikte kesen Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, daha sonra sahneye çıkarak dans etti. İZBETON çalışanları da Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu'nun dansına eşlik etti. 

Yaklaşık bin 600 İZBETON çalışanı ve ailesinin katıldığı gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBETON'un İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gururu olduğunu söyledi. İZBETON'un, UNIVERSIADE'nin ardından yeni bağlanan ilçe ve beldelerde başlattıkları asfaltlama çalışması ile kendini bir kez daha ispat ettiğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “50 kilometre yarıçapa çıkan sorumluluk alanımızla bize bağlanan 57 ilçe ve belediyede gösterdiğiniz olağanüstü çaba yüzümüzü ağarttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin neler yapabileceğini sizlerin sayesinde 3.5 milyon insana göstermiş olduk. Her gittiğimiz ilçedeki, beldedeki vatandaşlardan teşekkür alıyoruz. Bunlar sizin sayenizde oluyor. Ben de size teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıldır bir taraftan borç ödediğini, bir taraftan da yeniden yapılanarak yatırımlara hızla devam ettiğini belirten Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Bir taraftan 11.5 kilometrelik metro ağını 100 kilometreye çıkarıyoruz, bir taraftan 13 bin öğrenciye burs veriyoruz, bir taraftan muhtaç ailelere yardım yapıyoruz, destek veriyoruz. Yani çok şey yapıyoruz. Bunun semeresini de görüyoruz. Artık kente sahip çıkan bir belediye ve o belediyenin arkasında olan bir İzmir var. Ama daha hiçbir şey yapmadık. Sadece duruşumuzu, insana nasıl değer verilir onu gösterdik. İşler şimdi geliyor. 3 aydır hemen hemen her gün bir ihale yapıyoruz ve 5 milyon YTL'den aşağı olanlar için de (İhale yaptık) demiyoruz. Her şey daha iyi olacak. Paranın, kentin nasıl yönetildiğini, örnek belediyeciliği 3 yılda gösterdik. Önümüzdeki 2 yıl da İzmir'in şantiye yılı olacak. Ve başlanan işleri de 2009'a kadar bitirmeyi planlıyoruz. Kent insanından yana tavrımızla, yönetimimizle yürüyoruz. Şahsi çıkarları için belediyenin kaynaklarını kullanmak isteyen kimseye taviz vermeyeceğiz. Biz yaşam tarzımızı seçmişiz, duruşumuzu belirlemişiz. Doğru bildiğimiz yolda korkmadan, tavizsiz, sizinle birlikte başarıya yürüyoruz. İzmir'den, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğine yürüyoruz. İzmir ve İzmir halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bunun için çalışıyoruz” 

İZBETON'un da en yeni ve teknolojik ekipmanlarla daha da güçlendiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir halkına daha kaliteli ve yaşanılabilir bir kent için çalıştıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “İzmirli kimin nasıl durduğunu, kimin nasıl çalıştığını, kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Ben sizlere sonuna kadar güveniyorum. Sizlerle İzmir'i daha ilerilere götüreceğime inanıyorum. Siz de bana güvenin. Birbirimize güvenmek, destek olmak zorundayız. Hedefe bu şekilde yürümek zorundayız” dedi. İZBETON Genel Müdürü Tufan Eker de, bu kışın yağmursuz ve sıcak geçmesi nedeniyle İzmir sokaklarından çıkmadıklarını belirterek, 2006 yılında 7 milyon YTL, 2007'nin ilk 2 ayında da 7 milyon YTL olmak üzere toplam 14 milyon YTL'lik yeni yatırım yaptıklarını söyledi. Eker, bunların hepsinin şirketin kendi özkaynaklarıyla yapıldığını belirtti. Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Güntay, geceye katılımlarından ve işçilere yönelik çalışmalarından dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 11:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?