5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu İnciraltı’na özel yasa istedi

İNCİRALTI’NA ÖZEL YASA TALEBİ

İnciraltı ve Liman Arkası projeleri konusunda devlet bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz’a bilgi sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Eğer bu iki alanda planladıklarımızı hayata geçiremezsek, kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz. Özel yasa mı gerekir bilmiyorum, buradan Sayın Bakanlarımıza arz ediyorum” dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 2009 yılı Mali Destek Programı çerçevesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma ile Turizm ve Çevre Mali Destek programları açılış ve bilgilendirme toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişimi konusunda büyük önem verdiği Liman Arkası ve İnciraltı projelerini gündeme getirerek, bu iki bölgeye ilişkin sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Prof.Dr.Mehmet Aydın ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda, kalkınmanın önce “yerelde” gerçekleşeceğine inandıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gereksinimlerine yönelik yatırımları bu bilinçle yaptıklarını belirtti. Merkezi hükümetin, yerelin sorunlarını yerel yönetim kadar iyi bilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “İZKA, bu konuda oluşan kanaatin bir ürünüdür. İZKA'nın oluşmasında emeği geçen, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ederim. İzmir'in her karışını biz biliyoruz. Bu kentin stratejik planını, master planını, ulaşım master planını kamuoyu araştırmaları ve bilimsel rakamlara dayanan çalışmalarla biz yaptık. Yerelleşelim ki, bir an önce koşar adım ilerleyelim, çünkü dünya koşuyor. Biz de, hükümet de koşmak istiyoruz” dedi.

“KENDİMİZ PİŞİRİP KENDİMİZ YEMEYELİM”

İzmir’in demokrasiyi içine en çok sindiren kent olduğunu da ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, göreve geldikleri günden beri uzun zamandır ihmal edilen tarımsal kalkınma için faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek, “İzmir'de tarımı önemsiyoruz. Bunun için çiçekçilikten, hayvancılığa, fidancılıktan sütçülüğe, organik tarıma kadar çeşitli alanlarda ciddi destekler veriyoruz” şeklinde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: “Ayrıca çok büyük potansiyeli olan bu kentin, turizmden alması gereken payın yüzde 2'sini bile almadığını düşünüyorum. Bu kentin ayağa kalkması için yatırımcıya bir kara parçası sunmamız lazım. Turan-Liman arkası olarak belirlenen 500 hektarlık alanda yapmayı planladığımız turizm ve ticaret merkezi projesi, mahkemede bekliyor. İnciraltı Bölgesi'nde ise yine 500 hektarlık bir alanda planladığımız sağlık merkezi projemiz var. Eğer bu iki alanda planladıklarımızı hayata geçiremezsek, kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz. Bu kentte uzlaşı lazım ama bunu sağlamak çok zor, hemen hemen imkansız. Genelde sağlarsak, özelde sağlayamıyoruz. İzmir’in gerçek anlamda kalkınması için bu iki yerin sorunlarını bir an önce çözülmek zorundayız. Özel yasa mı gerekir bilmiyorum, buradan Sayın Bakanlara arz ederken, tüm İzmirlilere de sesleniyorum: Kentin planlama problemleri elbirliğiyle aşılmalıdır"

İNCİRALTI’NA ÖZEL YASA TALEBİ
İNCİRALTI’NA ÖZEL YASA TALEBİ
İNCİRALTI’NA ÖZEL YASA TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 09:34:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
münire alev minez IP: 81.215.229.xxx Tarih : 8.01.2010 09:27:05

başkanın ne iyi etmişsiniz  arazilerimize özel yasa istemekle birde orada ki nesli tükenen biz zavallılarıda lütfen bi koruma altına aldırın çünkü hepimiz ova olarak cinnet geçirmek üzereyiz  saygılar