5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu'nda görülmemiş uygulama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bügüne kadar görülmemiş bir uygulamayla, üst düzey bürokratların maaşlarında ortalama yüzde 20 indirim yaptı. Kocaoğlu, “Farklılıkları düzelttik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU üst düzey bürokratlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna’na göre aldıkları memur maaşı, belediye iştiraki şirketlerdeki asil üyeliklerden gelen huzur hakkı ve murahhas üye ücretinin toplamı aylık geliri Haziran ayından itibaren düştü. Kocaoğlu’nun talimatıyla belediye şirketleri yönetim kurulları aldıkları kararla huzur hakkı ve murahhas üye ücretlerini azalttı.

Dengeleme oldu

Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Genel Müdürler ve Genel Müdür yardımcılarını kapsayan uygulama sonucunda, bu bürokratların maaşları yüzde 10 ile 30 arasında değişen oranlarda, ortalama yüzde 20 azalmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uygulamanın bir nedeninin tasarruf ve maaşlarda dengeleme olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Görev değişikliklerinden dolayı zaman içinde ücretlerde iniş ve çıkışlar söskonusu olmuştu. Aynı statüdeki bürokratlar arasında farklılıklar ortaya çıktı. Bunları düzelttik. Aylık geliri dengeledik” dedi. Türk-İş’e bağlı 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu ise, bürokrot maaşlarındaki indirimin tasarruf olarak göremeyeceklerini söyledi.

Tasarruf

İZSU’da pekçok teknisyen, usbaşıya araç tahsis edildiğini belirten Mutoğlu, sadece bu araçların geri alınmasıyla daha çok tasarruf yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi, İZSU, ESHOT, İzbelcom ve İzulaş toplu iş sözleşmelerinin uyuşmazlıkla sona erdiğini ve Yüksek Hakem Kurulu’na gönderildiğini belirten Mutoğlu, “İşçiye sıfır zam öneriyorlar. Taşeron işçileri alınacakları şirket üzerinden tartışılsın. Kurum’a bağlı işçilerin sözleşme dönemleri, aldıkları ücretler farklı. İZELMAN’a seçim öncesi verilen yüksek orandaki zamla yevmiyeler, Büyükşehir, İZSU yevmiyelerinin üzerine çıktı. Bu durumu düzeltmek için biz yüzde 25 artış talep ettik” dedi.

ÖRNEK OLACAK
Başkan Aziz Kocaoğlu, ayrıca işçi sendikalarına yaptıkları 2 yıl zam yapmama, böylece taşeron işçileri kadroya almak için kaynak yaratma ve aynı işi yapan işçiler arasında denge sağlama önerisi için de bürokrat maaşlarındaki uygulamanın örnek olacağını söyledi. Kocaoğlu, “Önce kendi yöneticilerimizle ücret dengelemeye başladık. İyiniyet çerçevesinde bu çalışmayı yaptık. İşçi sendikaları da bunu gözönüne almalıdır” dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 22:44:50
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 22:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?