5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kocaoğlu'ndan eleştirilere yanıt

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN METRO YORUMU

Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde başarıyla tamamlanan işlerin bile sistemli bir şekilde eleştiri yağmuruna tutulduğunu söyledi.

Organize işlerle karşı karşıya olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu ne telaş? Bu ne engelleme, bu ne sıkıntı, niye sıkılıyorlar.?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde raylı sistem yatırımlarına yönelik “belli kesimler” tarafından yöneltilen eleştirileri Seferihisar'da yanıtladı. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Projesi ile metro projelerinin tamamlanma aşamasına geldiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu “Biz bugüne kadar hiçbir işimizi yarım bırakmadık. Canla başla çalışıyoruz. Doğruyu yapmak üzere hesabımızı kitabımızı yaparak yola çıkıyoruz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Projesi ile ilgili olarak da, “İzmir tarihinde bu kadar çok konuşulan, yerden yere vurulan proje olduğunu sanmıyorum. Kapatılan geçitler nedeniyle yapılan eylemleri önce iyi niyetli tepkiler olarak niteledim. Sonra belli akslarla mükerrer olaylarla karşılaşınca, bunların organize işler olduğu ortaya çıktı. Evet, organize işlerle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Aliağa-Menderes Projesi'nde 535 milyon lira para harcayarak, kent tarihinin en büyük ulaşım projesini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Suç mu işledik?” diye sordu. Projeyi bitirene kadar karalama kampanyalarına karşı 4,5 yıl mücadele ettiklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Şimdi 'niye bitirdiniz' diyenlerle mücadele ediyoruz. Böyle kentlilik bilinci, böyle ülke sevgisi olur mu? İhalesi bitmiş, tünel açılmış, başka şehirler gibi havlu attığımız yok; 16 sene başkanlık yapıp 1 metre metro açamadım diye bir durum da yok. Bu ne telaş? Bu ne engelleme, bu ne sıkıntı? Niye sıkılıyorlar ki? Aliağa-Menderes bitti, metro bitiyor. Sevinsenize kardeşim! Sen bu kenti sevmiyor musun? Bir belediye başkanı gelmiş, her şeye rağmen ortaya bir eser çıkarmış. O 'öteki' diyerek, 'ona iltifat etmem' demek olmaz. Ben öteki değilim, İzmir öteki değil, biz öteki değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin en gelişmiş şehriyiz. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyorum.”

Siyasi konuşma yapmaktan özellikle kaçındığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, 6 senedir kavga etmediğini, önümüzdeki 4 yılda da etmeyeceğini sözlerine ekledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ardı arkası gelmeyen eleştirilerin, işçilerinden yöneticilerine kadar metro inşaatında çalışan herkes üzerinde bir gerilim yaratıldığını belirterek, iktidar partisi il başkanının bu konuya ilişkin açıklamalarını da şu sözlerle eleştirdi:

“İktidar partisinin il başkanı metroyu devralacaksa, gücü yetiyorsa gelsin, el koysun. İl başkanlarının işi değildir başka işlere girmek. Buna devletin ve hükümetin dur demesi gerekiyor. Böyle il başkanlığı olmaz.”

“DURUŞUMUZDAN ALACAKLARI ÇOK DERS VAR”

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin başladığı işi bitirecek güce sahip olduğunu da belirterek; “Yarın sihirli bir değnekle bir adam çıksa, 'bütün metro inşaatlarını öğlene kadar bitireceğim' dese, Büyükşehir Belediyesi olarak hak edişine bakıp öğleden sonra parasını ödeyebilecek güçteyiz. Bu belediyeyi finansman yapısı bakımından nereden nereye getirdiğimiz ortada. Bu kenti hiçbir şaibeye, rant ve çıkar ilişkilerine bulaşmadan, bir kişiden bir lira bağış almadan yönetiyoruz ve yöneteceğiz. İzmir'de belediye başkanlığının nasıl yapıldığını dünya aleme gösterdik. Başta sayın il başkanı başta olmak üzere birçok siyasinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın duruşundan alacağı çok ders vardır” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, 30 senedir kendi gücüyle ayakta duran bu kentin kendi gücüyle kalkınacak potansiyele sahip olduğunu da belirterek; “İzmirliler manipülasyonlara, belden aşağı vurmalara prim vermeyecektir” dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN METRO YORUMU
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN METRO YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:57:01
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZER ERTEKİN IP: 85.100.253.xxx Tarih : 19.07.2010 11:23:13

evet sayın belediye başkanımız sadece bağırıyor gerisi boş icraat metro inşaatında tüm izmir esnafının işlerini bitirdi.inönü caddesinde esnaf  denen bir şey kalmadı şimdide mithatpaşa caddesini tek yöne ceviren ve kullanılmayan bir cadde içat eden başkanı kutlarız.ordan bas bas bağıraçağınıza en azından mithatpaşa esnafını bi ziyaret etseniz bu yolun boş yere tek yön olarak tutuldugunu görüp oradaki esnafa el uzatan bir başkan olsanız en azından bu durumda olan diğer yerleride yerinde inçeleyip neler yapılabileçeğine baksanız belki bu kadar tepki almazsanız sayın başkanım.bu halk sizden para istemiyor sadece yaptığınız icraatlarınızın yanında zor duruma düşen ensafada kulak vermenizi yapıla bileçek olanları yapmanızı bekliyoruz bu şekilde hareket ederseniz belki tepki değil o zaman bu halkın taktiri alırsınız başkanım. ama siz bu şekilde 3 maymunu oynarsanız seçimlerde CHP nin işi izmir yönünden baya zor olaçağa benziyor haksızmıyım.hee bu arada sakın AKP li bunlar demeyin biz sadece esnaflar olarak ekmek partisini tutarız.