5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Kod Adı: Keklik' geliyor

ANKARA SANAT TİYATROSU İZMİR'DE

Mürsel Yaylalı'nın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği, müziklerini Ali Seçkiner Alıcı'nın yaptığı, Ayşen Gül Şimşek ile Gazal Erten'in dekorlarını hazırladığı “Kod Adı:Keklik” adlı oyun Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından 11-12 Mayıs tarihleri arasında iki ayrı önemli sahnede sergilenecek.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, önemli tiyatro gruplarını vatandaşlar ile buluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Başarılı oyuncuların yer aldığı Ankara Sanat Tiyatrosu'nun köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Tartan, tiyatro severleri Kod Adı: Keklik adlı oyunu izlemeye davet etti.

Hakan Güven, Özge Yıldırım Çelik,Çengiz Çelik,Yıldırım Şimşek, Erdem Ulusal, Özgürcan Çevik, Mehmet Ulusoy, Ali Seçkiner Alıcı ve R.Onur Duru gibi oyuncuların yer aldığı Kod Adı:Keklik adlı oyun 10 Mayıs Pazartesi günü Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde saat 20.30 da başlayacak. Oyun 11 Mayıs Salı günü ise Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi tekrarlanacak.

Oyunun konusu, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde olan hayali bir Afrika ülkesinde geçmektedir. Bu ülke; geleneksel yapısını ve feodal kalıntılarını korumaya çalışırken, hızla batılılaşmanın, medenileşmenin ve modernleşmenin taşıdığı sorunlarla boğuşmaktadır. Bu değişim süreci; bir karakol ve bu karakola şüpheli olarak getirilen Fallus karakterinin yeni sorgulama biçimleri üzerine, dehşetli ve grotesk suçlar bütününü itiraf etmesiyle gelişen, erkek egemenliğinin ve toplumdaki iktidar güçlerinin eleştirildiği oyun; polis devleti, yargı sistemi ve derin devlet ilişkileri örgüsünde, bireyin düzene karşı isyanını vurgulamaktadır.

ANKARA SANAT TİYATROSU İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 10:31:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?