5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kömür yolsuzluğu zanlıları adliyede

İZMİR'DE KÖMÜR YOLSUZLUĞU OPERASYONU

İzmir'de, okulların kömür alımı ihalelerinde yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan aralarında 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı ve 1 özel idare memurunun da yer aldığı 15 kişi, ''ihaleye fesat karıştırmak, ihale kapsamında yapılması gereken şartları yerine getirmemek, kamu kurumunda nitelikli dolandırıcılık'' iddialarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 2009-2010 öğretim yılında okullara kömür alımı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, dosyalarda yaptığı inceleme ve zanlılara yönelik sürdürdüğü takibin ardından operasyon yaptı.

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorguları tamamlandı.

Zanlılardan, aralarında 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı, 1 özel idare memuru ile ihaleye giren şirket sahipleri, yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 15 kişi, ''ihaleye fesat karıştırmak, ihale kapsamında yapılması gereken şartları yerine getirmemek, kamu kurumunda nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, hırsızlık'' iddialarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların, ihale şartnamesine uymayarak okullara daha düşük kilogramda hazırlanmış torbalarda kömür verdikleri, teslim edilmeyen kömürleri ''kullanıldı'' gösterdikleri, yapılan bu yolsuzluklara gözyumdukları ileri sürüldü.

26 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda, Buca ve Konak ilçelerindeki bazı okul müdürleri ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında 11 okul müdürü ve yardımcısının bulunduğu 26 kişi ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

İZMİR'DE KÖMÜR YOLSUZLUĞU OPERASYONU
İZMİR'DE KÖMÜR YOLSUZLUĞU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:24:03
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?