19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak'ta dilenci operasyonu

Son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine, Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Kemeraltı Hisarönü, Basmane Çorakkapı Cami, Alsancak Hocazade Camii ile kent merkezindeki çeşitli camilerin önlerinde gerçekleştirilen baskınlarda 14 dilenci yakalandı.

Dilencilerin üzerlerinden çıkarılan paralara el konuldu. Haklarında Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılan dilenciler, bir daha dilenmemeleri konusunda uyarıldı. Cami önlerinde duygu sömürüsü yapan dilenciler operasyon sırasında zabıta ekiplerine direndi. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri son günlerde sayılarının arttığı belirlenen dilencilerin özellikle cuma namazından çıkan vatandaşları izlediği dile getirildi. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilencilerin üstleri Konak Belediyesi Zabıta Ekipler Amirliği'nde arandı. Dilencilerin üzerinden toplam 160 YTL çıktığı belirtildi. Yakalanan dilencilere cezai işlem uygulamak için tutanak tutuldu, toplanan paralar için de Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 10:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rıza Çapkın IP: 85.100.254.xxx Tarih : 27.08.2007 17:27:58
İyi yapmışlar. Sahtekarlar o kadar çoğaldı ki gerçekten ihtiyaç sahibi olanlar ile sahtekarları ayırt edemiyoruz. Gerek Osmanlı, gerek Selçuklu dönemlerinde yardım aktiviteleri gizlilik içinde yürütülür özellikle türk esnaflar tarafından kurulan teşkilatlarla başaırlar sağlanırdı. timur döneminde dilenen kişiyi asarlardı. Çünkü kimse aç değildi.