5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak'ta kemeraltı zamanı

KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI

İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı canlandırmak amacıyla somut adımlar attıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, 'Şimdi Kemeraltı Zamanı' etkinliğiyle Kemeraltı esnafına katkı sağlayacaklarını söyledi.

2 Ekim cumartesi gününden başlayarak, her hafta sonu, sokak sanatçıları, konserler, kukla ve tiyatro gösterileri ile sohbetler gerçekleştirilecek. Ayrıca Kemeraltı tarihi vatandaşlara anlatılacak, dağıtılacak tanıtım broşürlerinde Kemeraltı'na özel bir bölüm ayrıldı. 1 ay sürecek olan Şimdi Kemeraltı Zamanı etkinliğinde defilelere de yer verilecek.

Kente gelen turistlerin tarihi Kemeraltı Çarşısı'na çekilmesi için düzenlemeler de yapılacağını belirten Başkan Tartan Limana gelen turistlere altı ayrı dilde broşür verildiğini hatırlattı. Kemeraltı esnafının turizmden daha fazla pay alması için hızlı hareket ettiklerini anlatan Başkan Tartan, Kemeraltı'na daha fazla turist çekmek için belediye olarak üzerine düşen görevlerden fazlasını yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

2 Ekim cumartesi günü saat 12.00-16.00 arasında düzenlenen etkinlikler; YKM önü, Saat Kulesi Konak Meydan, Hükümet Konağı yan kapısı, Salepçioğlu İş Merkezi önü ve Hisarönü'nde gerçekleştirilecek.Kukla Fiko, IBM Smyrna Ring, Sokak Sanatları Atölyesi, Quartet, Konak Belediyesi TSM mini konser, Sıcakkan Sanat Merkezi kukla gösterisi, Deniz Özgökbel, Anadolu'dan Dans Eden Kuklalar, Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü Aşuk-Maşuk gösterileri yer alacak.

KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI
KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI
KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI
KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI
KONAK'TA KEMERALTI ZAMANI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 11:45:01
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 17:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?