5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak'ta olaylı eylem

İZMİR'DE OLAYLI EYLEM

İzmir'in Konak ilçesi Gümrük semtinde 10 öğrenci, dershane sınıfına kendilerini kilitleyerek üniversite sınavını ve paralı eğitimi protesto etti. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şehit Fethi Bey Bulvarı'nda bir dershanenin önünde eylem yapan Dev-Lis grubu üyeleri, paralı eğitimi ve üniversite sınavlarını protesto etti. 10 kişilik grup, dershaneye girip bir sınıfa kendilerini kilitledi. Öğrenciler, sınıfın penceresine pankart astı. Dersene binasına giren polisler, öğrencilerin açmaması üzerine sınıfın kapısını kırıp içeri girdi. Sınıftaki eylemci öğrenciler polis tarafından etkisiz hale getirilip, penceredeki pankart kaldırıldı. Bu sırada dersene önünde

bekleyen eylemci öğrenciler, dersene binasında tutulan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Polis yetkilileri ise, yapılan eylemin izinsiz olduğunu, öğrencilerin gözaltına alınacağını ve serbest bırakılmalarının mümkün olmadığını belirtti.

Bunun üzerine eylem yapan öğrenciler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, eylemcileri gözaltına alındı. Dersene binasındaki 10 öğrenci de emniyete götürüldü.

İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İZMİR'DE OLAYLI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:12:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 22:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferat azgın IP: 65.49.14.xxx Tarih : 11.04.2010 18:46:52

 slm yoldaşlar slmlar olsun mahirlere denizlere hüseyinlere yusuflara yaşasın devrim tek ses tek yumruk devlis