5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Konak'ta temizlik harekatı

TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK

Aşırı sıcak ve yüksek nem oranı nedeniyle Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent içinde günlük temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler her sabah çöp kamyonlarını göreve çıkmadan önce tepeden tırnağa deterjanlı sular ile yıkıyor, temizliyor ve güzel kokular eşliğinde yolcu ediyor.

Çöp kamyonlarını takip eden bir başka ekip ise boşalan konteynırların hijyenik temizliğini yürütüyor. Her gün tekrarlanan bu temizliklerin yanı sıra ekipler sokakları, kaldırımları, cami avlularını, parkları ve insan trafiğinin yoğun olduğu hemen her alanı deterjanlı sular ile yıkayıp genel temizlik yapıyorlar. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaz aylarında başlatılan uygulamanın hemen her gün ara verilmeden devam ettiğini, kentte hijyenik yaşam konusunda aşırı titiz davrandığını söyledi.

Konak'ta yaşayan insanların evlerindeki ortamlarını aratmayacak temiz bir kentte huzur içinde iş ve evlerine gidip geldiklerini belirten Başkan Tartan; "Göreve geldiğim gün en çok önem verdiğim konular arasında temizlik hizmetleri geliyordu. Kadınlardan oluşan bir temizlik ekibi kuruldu. Vakumlu süpürgeler alındı. Yeni çöp kamyonları ile ekipler takviye edildi. Çevreyi kirletenlere ağır cezalar getirildi. Kentte modern temizliğin izleri artık net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Temizlik işleri ekipleri yaz aylarında daha da titiz davranıyor. Bu konuda taviz yok. İnsanlarımız bu kentte sağlıklı ortamlarda yaşıyor" dedi. Halk sağlığına çok önem verdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaz sıcaklarında çöp kamyonları için de temizlik ve bakımın öncelikli olduğunu vurguladı.

Aracın temizlik denetimleri yapıldıktan sonra göreve çıktıklarını hatırlatan Tartan şunları söyledi: "Çöp kamyonlarında temizlik yapılmadan göreve çıkmalarına izin vermiyoruz. Çünkü havaların ısınması ve aşırı nem, doğal olarak çöplerin kısa sürede kokmalarına neden oluyor. Bunun önüne geçmek için temizlik işini sıkı tutuyoruz. Kamyonları yıkıyoruz, temizliyoruz ve çöp toplamaya gönderiyoruz. Vatandaşlardan çöp kamyonlarının koktuğu konusunda yakınmalar gelmeyecek. Çöp kamyonlarının ardından gelen özel ekipler, hem konteynırları hem de sokak ve kaldırımları temizliyor. Çevreye pis koku yayılmıyor ve sineklenmenin de önüne geçiliyor. Konteynırlar çöp artıklarından ve kırıntılarından arındırıyor, temiz su ve sabunlu sular ile yıkanıp tertemiz bir şekilde yerine konuluyor. Ayrıca meydan ve caddelerde kuş pisliklerini için de önlem alan ekipler kuş yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yıkama çalışmalarını sürdürüyor"

TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
TEMİZ İZMİR TEMİZ KONAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 10:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?