5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kopan bacağın sorumlusu bulundu

KOPAN BACAĞIN SORUMLUSU BULUNDU

Torbalı sınırları içinde bulunan Karakızlar Köyü'nde 3 yıl önce uçurtma uçururken elektrik çarpması sonucu bacağını kaybeden 15 yaşındaki Fatih Sak'ın ailesi açtıkları davayı kazanmalarına rağmen sonuca sevinemedi. Neredeyse tüm mal varlığını harcayan acılı baba Hasan Sak, TEDAŞ ve onay kurumunu suçlu bulan mahkemenin verdiği karar doğrultusunda savcılık tarafından araştırılacak olan 'onay kurumu'nun verdiği rapordan çıkacak sonucu bekliyor. Mal varlığını tüketmelerinden dolayı tazminat davası açamadığını belirten Hasan Sak'ın en çok tepki gösterdiği durum ise oğlunun çarpıldığı yerde hiçbir önlemin alınmaması.

"DAVAYI KAZANDIM AMA SAVCILIKTAN 6 AYDIR SES YOK"

2007 yılı Mart ayında Karakızlar Köyü'nde bulunan evlerinin çevresinde uçurtma uçurmak için kullanılmayan ahırın üstüne çıkan Fatih Sak, çatının hemen üzerinden geçen elektrik tellerinden kaynaklanan akıma kapılmış ve sol bacağı parçalanmıştı. Daha sonra hastaneye kaldırılan Sak, 5,5 ay tedavi görmüş ve sol bacağı kesilmişti. Olaydan sonra mahkemeye başvuran baba Hasan Sak, sorumluların bulunması ve cezalandırılmasını istemişti. 2010 yılı başında sonuçlanan mahkemeye göre TEDAŞ'ın 8'de 5, onay kurumunun 8'de 2 ve oğlunun ise 8'de 1 suçlu bulunduğunu söyleyen Hasan Sak, "Mahkemeye göre suçlular ortaya çıktı. Ancak hakim 1963 yılında çekilen tellere onay veren 'onay kurum'unun hazırladığı raporun bulunması için savcılığı görevlendirdi. Ancak aradan geçen 6 ay boyunca hiçbir sonuç çıkmadı" dedi.

"BENİM CANIM YANDI, BAŞKA AİLELERİN HAYATI KARARMASIN"

Oğlunun çarpıldığı yerde objektife poz veren acılı baba Hasan Sak, önlem alınmaması nedeniyle tepkili. Köydeki diğer çocukların da bu riski taşıdığını belirten Sak, "Oğluma elektrik çarpmasının ardından belediye tarafından buraya gelen kepçe, ahırın çatısına çıkan kum yığınını dağıttı. Ancak halen çocukların rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada elektrik telleri var. Başka çocuklar benim oğlumun yaşadığı acıları yaşamasın. Yetkililer bu direkleri ve elektrik tellerini başka yere kaldırsın. 20 yıl önce de burada yaşayan Adem Sabancı isimli bir kişi de aynen oğlum gibi çarpılmış ve bacağı patlamış. Daha sonra Karakızlar'dan taşınmışlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 11:09:02
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 16:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?