5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Köpeğe tecavüz davası

İĞRENÇ İTİRAF

İzmir Barosu'na kayıtlı bir avukatın kangal cinsi hamile köpeğini çalarak üç gün aç susuz bıraktığı iddia edilen zanlı M.A., çıktığı ilk duruşmada suçunu itiraf etti.

İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık M.A. ile köpeğin sahibi Avukat S.A. hazır bulundu. Duruşmaya müdahil olmak isteyen Ankara ve İzmir Barosu Hayvan Hakları Kurulu'nun talebi mahkemece reddedildi.

Mahkemede konuşan zanlı M.A. da bel soğukluğu rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Bana bir köpekle cinsel ilişkiye girersen hastalığın geçer dediler ben de köpekle ilişkiye girdim" dedi.

CEZALANDIRILSIN

Köpeğin sahibi S.A., köpeğinin evinin bahçesinden çalınarak üç gün boyunca tecavüze uğradığını, aç susuz bırakıldığını iddia etti. Köpeğinin hamile olduğunu ve tecavüz olayı nedeniyle yavrularının öldüğünü, rahim ve yumurtalıklarının alındığını ifade eden S.A., bu davanın bütün hayvanlar için emsal teşkil edeceğini söyledi. S.A., sanıktan şikayetçi olduğunu, bu tür bir olayı normal insanın yapmayacağını, bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tedavi edilmesini talep etti.

DAHA AĞIR CEZALAR GETİRİLSİN

İzmir Barosu avukatları ortak yaptıkları basın açıklamasında bu davanın meskene tecavüz gerekçesiyle açıldığını, 'Masum' adlı köpeğin aç susuz bırakılıp yavrularının düşmesine neden olan sanığın 300 lira para cezasıyla cezalandırılabileceğini, yasaların değişmesi gerektiğine dikkat çektiler. Avukatlar, birçok hayvanın da aynı şekilde tecavüze maruz kaldığını, 5199 sayılı hayvanları koruma yasasının değiştirilip daha ağır cezalar getirilmesi gerektiğini söylediler.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Kumru Kılıçoğlu, bu davanın kendileri için sembolik bir dava olduğunu, buradan çıkacak kararın emsal teşkil edileceğini ve hayvan hakları yasasının mutlaka değiştirilmesi ve hayvan haklarının korunması gerektiğini söyledi.

Burada toplanan hayvanseverler daha sonra Uludağ Üniversitesinde bir kedinin eğitim amaçlı bir operasyona tabi tutulduktan sonra ölmesi ve Yenişehir Belediyesi tarafından da sokak köpeğinin iğneyle vurulup öldürüldüğü iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdiler.

İĞRENÇ İTİRAF
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 18:18:01
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?