5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Köprülere geceyarısı operasyonu

KÖPRÜLERE “GECEYARISI” OPERASYONU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk sahasında bulunan taşıt üst geçitlerini daha güvenli hale getirebilmek için gece çalışmalarını sürdürüyor. Taşıt köprülerine yapılan genleşme derzleri ile gün içinde meydana gelen genleşme ve büzülmenin etkileri ortadan kaldırılıyor, güçlendirme sağlanarak sürüş emniyeti arttırılıyor.

İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen çalışma kapsamında, taşıt köprülerinin birleşme noktalarına esnekliği yüksek olan ve su geçirmez kauçuk malzeme yerleştiriliyor. Genleşme derzleri sayesinde köprü ve viyadüklerde oluşan titreşim en aza indirilerek seyir halindeki taşıtlara daha rahat ve güvenli sürüş imkanı sağlanıyor. Trafiğin olumsuz yönde etkilenmemesi için genleşme derzi inşaat çalışmaları gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

İlk etapta Mürselpaşa Bulvarı üzerindeki köprü geçişlerinde 500 metre uzunluğunda gerçekleştirilen genleşme derzlerinin ardından ekipler şu anda Yenişehir Köprüsü’ndeki çalışmalara devam ediyor. Yenişehir’deki çalışmaların bu hafta tamamlanmasının ardından, Turan ve Adnan Kahveci köprülerinde çalışmalara başlanacak. Karşıyaka Kavşağı, Halkapınar Metro İstasyonu, Halide Edip Adıvar Bulvarı İler Bankası önü ve İnciraltı Kavşağı taşıt köprülerinde de yapılacak uygulamanın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan tüm taşıt köprülerinde genleşme derzi çalışmaları etap etap devam edecek.

KÖPRÜLERE “GECEYARISI” OPERASYONU
KÖPRÜLERE “GECEYARISI” OPERASYONU
KÖPRÜLERE “GECEYARISI” OPERASYONU
KÖPRÜLERE “GECEYARISI” OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 09:02:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 09:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?