5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Koro seçmelerine hücum

İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları için açtığı seçme sınavına aralarında öğretmen, üniversite öğrencisi, astsubay ve ev hanımlarının da bulunduğu yüzlerce İzmirli katıldı.

Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarını yeni seslerle takviye etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu seçme sınavı düzenledi. Evde yemek yaparken şarkı söyleyen 3 çocuk annesi ev hanımından öğretmene, memura ve konservatuar sınavlarını kazanamayan üniversite öğrencisine kadar amatör, profesyonel yüzlerce İzmirlinin yarıştığı seçmeler, beklenenden çok daha heyecanlı geçti.

Kaliteli ve başarılı konser programlarıyla İzmir'de büyük beğeni toplayan İzmir Büyükşehir Belediyesi korolarına girmek için birbirleriyle yarışan müzikseverler, seçmeleri yapan Devlet Konservatuarı hocalarını hayli zorladı. Türk Sanat Müziği korosuna girmek isteyen 200, Türk Halk Müziği korosuna girmek isteyen 150 kişi sesleriyle ve şarkılarıyla görücüye çıktı. Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda düzenlenen Türk Sanat Müziği seçmeleri, ilginin büyük olması nedeniyle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürdü. Keman ve kanun eşliğinde ellerine aldıkları mikrofonda birbirinden güzel şarkıları koroya girmek için seslendiren korist adaylarının seslerinin güzelliği ve yetenekleri, hocaları da oldukça etkiledi. Sırası gelen korist adaylarının rahatlığı dikkat çekerken, dışarıda seçmelere katılacak olanlar ise çok daha heyecanlıydı. Ciddi bir izleyici topluluğu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği periyodik konserlerini, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde, provalarını ise Pazartesi ve Perşembe günleri Gençlik Tiyatrosu'nda gerçekleştiriyor.

Her konserinde salonları dolduran Türk Halk Müziği Korosu ise İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde konserler veriyor. Şef Yavuz Karabulut yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu ve Şef Yolcu Bilgiç yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, 2010 yılında da birbirinden güzel ve yoğun bir programa hazırlanıyor.

İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İZMİRLİ MÜZİSYENLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 09:30:00
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 10:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?