27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Korsan kitap operasyonu

İzmir'in Yeşilyurt semtinde, bir depoya düzenlenen operasyonda, bandrolsüz olarak piyasaya sürülmek istendiği belirlenen yaklaşık 50 bin kitap ele geçirildi.

Korsan yayınla mücadele kapsamında denetimlerini sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Yeşilyurt semtindeki bir depoda korsan kitap bulundurulduğu ve piyasaya bu depodan dağıtıltığı yönündeki ihbar üzerine inceleme başlattı.

Ekipler, bir süre devam ettirdikleri takibin ardından Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir apartman binasının altında bulunan depoya, mahkemeden alınan kararla operasyon düzenledi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan ekipler, depoda bulunan ve yaklaşık 50 bin kitaba el koydu.

Yetkililer, el konulan kitapların büyük bölümünün çok satanlar listesinde yer aldığı, aralarında yeni basılanların da bulunduğu bildirildi. Kitapların bir bölümünün üzerinde, İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğünün İstanbul Beyoğlu'ndaki hizmet binasından 2005 yılında çalınan bazı bandrollerin yapıştırılmış olduğu da tespit edildi.

Ekipler, kitapların dağıtımını sağladığı iddia edilen B.B. (34) ile Y.I'yı (42) gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi
a.a.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 11:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?